Необходими материали:

Рамка за снимки с по-голяма дълбочина – тип кутия, бял и цветен картон, остра ножица, няколко цветни молива и лепило за хартия.

Вземете задната част на рамката, очертайте и изрежете парче от белия картон по нея. Това ще е основата, върху която ще работим.

На друго парче от белия картон нарисувайте вашите плодове (може да направите сърчица, пеперуди или друго). За предпочитане е да направите симетрични дясната и лявата страна. Изрежете и използвайте като шаблон за цветната хартия. За всяка фигурка изрязвайте по две еднакви части.

Вземете отново бялото парче, което изрязахме по рамката, и наредете плодчетата върху него. Разиграйте различни комбинации, докато получите композиция, която ви допада. Внимателно, с малко лепило, залепете по една част от всяка фигурка. С цветни моливи по избор довършете плодовете, ако има нужда. На моите аз нарисувах дръжки и листенца.

Останалите части от плодчетата прегънете през средата, без да мачкате ръбчето, доколкото това е възможно. Намажете с лепило ръба на прегънатата фигурка и внимателно я залепете през средата на първото плодче. Притискайте леко – само в средата (с помощта на ръба на ножицата например), докато усетите, че лепилото е хванало.

Довършете всички плодчета, сглобете рамката и закачете на стената.

Подробна информация относно стъпките на процеса в снимки, ще откриете в броя за месец септември.

Aвтор и фотограф: Велислава Арабаджиева, творец, които има грижата да радва очите ви с авторски плетива и аксесоари във всеки брой на списание "9 месеца".

Посетете страничката й във фейсбук: www.facebook.com/ohsweetpie