Доста млади майки се безпокоят, че след всяко хранене бебето им връща известно количество мляко. Ако обаче то наддава, няма основания за паника – около 70% от кърмачетата в началото трудно задържат всичкото поето мляко в стомаха си. Той още е много малък. През първите седмици може да поеме само около 100 мл течност. Ако бебето изсуче по-голямо количество, повръща остатъка. Затова в първите дни по-добре е да му се дават по-често по-малки порции.


Някои бебета повръщат и поради това, че при сученето (от шишето или от гърдата) поглъщат много въздух. Можете да предотвратите това с малко повече старание.

 Погрижете се по време на кърменето обстановката да е спокойна, тъй като възбудените бебета сучат бързо и при това поглъщат въздух.
 Внимавайте при сучене от гърдата бебето да обхваща здраво с устата си цялото гръдно зърно, за да не може да гълта едновременно въздух.

 Дръжте шишето така, че биберонът да е напълнен с мляко, чай или вода, преди бебето да започне да пие.
 Изберете биберон с малък отвор. Можете да направите бърз тест, като обърнете шишето с отвора надолу – ако от него изтичат само капки от течността, големината на отвора е правилна.