Списание “9 месеца” направи проучване сред 367 бременни от София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Плевен и Велико Търново, които посещават С “9 месеца” на училище. Процентите при част от отговорите са над 100, защото някои от запитаните са дали повече от един отговор.

83% от бъдещите майки са убедени, че са късметлийки. Те смятат, че съдбата е благосклонна към тях и няма от какво да се оплакват. Има и такива (10%) обаче, които са на мнение, че птиченцето на късмета не винаги каца на рамото им. Някои от тях не вярват в съдбата, а други са убедени, че са истински каръци. 7% от запитаните пък не могат да преценят дали са късметлии, или не. 

50% от бременните споделят, че здравото и щастливо семейство, което са създали, е категорично доказателство за техния късмет. Те са на мнение, че не могат да искат повече от това и са благодарни за всяка следваща изненада, която получават. Други (39%) смятат, че израз на късмета им са всички успехи, които са имали досега. Любовта, която са дали и получили, е благословия и знак от съдбата за 11% от бъдещите майки. Те са дълбоко благодарни за нея. 
 
79% от запитаните привличат късмета на своя страна с позитивно мислене. Повечето от тях са истински последователки на канадския писател Джон Кехоу, който е убеден, че подсъзнанието може всичко и че с мисълта си човек може да привлича добрите неща на своя страна. Бъдещите майки вярват и в посланията на книгата и филма “Тайната”, че щастието и късметът се крият у  всеки. 20% от бременните успяват да грабнат късмета благодарение на усмивката си, а 14% – с чар и доброта.

40% от анкетираните са решили, че ще осигурят близките и приятелите си, ако спечелят джакпот от тотото. Те ще им дадат достатъчно пари за всичките си разходи и ще им направят подаръци. Почти толкова (38%) ще похарчат голяма сума, за да направят дълга екскурзия. Не са малко и тези (22%), които искат да инвестират в жилище – къща или апартамент. Други (13%) биха дали по-голямата част от спечелената сума за благотворителност. Едва 3% ще спестят за черни дни.

89% от бъдещите майки биха отделили пари за благотворителност, ако спечелят от хазарт. Те не се колебаят да помогнат на нуждаещите се деца и възрастни хора. Някои от тях биха инвестирали в определена кауза. Има и такива (4%), които смятат, че няма нужда да заделят пари и друг трябва да се грижи за нуждаещите се.

45% от запитаните биха заминали на почивка на някой екзотичен остров, ако имат достатъчно средства за това. Те мечтаят за палми, море и коктейли. 20% искат да обиколят Европа, а 18% имат по-смели мечти – да направят истинско околосветско пътешествие. Не са малко и тези (17%), които копнеят да се докоснат до магията на Далечния изток. Горещите Бразилия и Мексико привличат 14% от бъдещите майки.

39% от бременните са авантюристки и свързват пътешествията с практикуването на екстремен спорт. Засега нарастващият корем ги спира да не стягат куфарите... 26% пък копнеят за спокойна семейна почивка някъде до морето. Едва 10% биха отишли до Индия или Дубай. За Бора-Бора и Хавай са готови 9%.

48% от бъдещите майки, ако имат финансова възможност, биха направили собствена фирма, отговаряща на образованието и квалификацията им. Те са на мнение, че имат достатъчно опит и знания, за да успеят. 29% от анкетираните биха се преквалифицирали и биха отворили туристическа агенция. Бременните смятат, че това е бизнесът, в който има много възможности. Други (23%) смятат, че нямат търговски нюх и предпочитат да са наемни работници.