Запознайте се с Джак Андрю, Емет Аксел, Блейкли Кей и Бо Райън. След като прекараха близо месец в интензивното отделение за новородени, и четирите бебета вече са вкъщи с мама, татко и 10-годишната им сестричка Ел.

Двойката Шейли и Анди Маккартър срещат трудности по пътя за раждането на второ дете и взимат решението да опитат да увеличат семейството си с помощта на инвитро. 

Първоначално лекарите са помислили, че става въпрос за тризнаци. Но след 18-седмичния преглед на Шейли, ултразвукът разкрива, че всъщност бебета са 4. Ето какво сподели майката: „Бях наистина изненадан и казах: „О, уау, четири“.

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

На 3 януари, в 26-та седмица от бременността, Шейли усеща конкракции. Тя е откарана до Nebraska Medicine - Nebraska Medical Center за денонощна грижа. Там и казват, че бебета задължително трябва да стигнат до 34-та гестационна седмица, за да се появят в добро здраве. Именно така и се случва. Бебетата се раждат в 34 гестационна седмица, 52 дни, след като майка им е приета в болницата. 

За да гарантират здравето на майката и бебетата, лекарите решават раждането да бъде оперативно. Четирите бебета се появяват с разлика от 2 минути. Шейли разказва, че всичко се е случило много бързо, дори не е разбрала, че е срязана и всеки момент мъниците ще се появят.  

За четиризнаците майката разказва: „Джак е спокоен, не се разстройва много, обича да излиза и да похапва. Емет Аксел е най-малкият, но има най-голяма индивидуалност и държи винаги да уведоми, когато е гладен. Блейкли Кей е нашата малка принцеса. Тя е супер сладка и много спокойна. Бо Райън просто лежи и дори спи по време на банята си!Ние сме толкова щастливи. Да, невероятно е, че се справят толкова добре. Страхотно е, наистина.“

Раждането на недоносените четиризнаци беше извършено от голям медицински екип от не по-малко от 18 души персонал (лекари и медицински сестри, респираторни терапевти, флеботомисти, чиновници, неонатолози) и беше водено от д-р Ан Андерсън-Бери от Медицинския център в Небраска. 

ДОБРИ НОВИНИ В СТАРА ЗАГОРА - РОДИХА СЕ ТРИЗНАЦИ

Д-р Андерсън-Бери споделя: „Да видиш четири здрави бебета е наистина възнаграждаващо. Това говори за нивото на подготовка и ангажираност на Nebraska Medicine. Гордеем се с качеството и грижата за цялото семейство. Буквално е необходимо село, за да се грижи за всички тези бебета."

Шейли добави: „Ние сме толкова развълнувани, че всички са у дома и семейство ни вече е завършено. Ел е особено развълнувана, че има сестричка – тя вече твърди, че Блейкли е най-добрата ѝ приятелка. Цялото преживяване мина толкова бързо, бебетата вече растат. Благословени сме да знаем, че всички сме щастливи и здрави."

Източник и снимки: https://www.pregnantlife.net/