Около вашето дете Близнаци винаги ври и кипи от емоции и неочаквани ситуации. “Антените” му постоянно са нащрек – то като че ли се страхува да не изпусне мига. В ежедневието около това дете е хаос – редът е най-големият му враг. Откажете се от ентусиазма си да го превъзпитавате, защото е невъзможно!


Малкият Близнаци е изключително впечатлително и будно дете. Той обича разнообразието във всичко – в компанията, в гардероба, в храната… Най-трудно му е да се заседи на едно място и да се посвети на една дейност. Неговото “щъкане” ви уморява, но пък признайте – съвместният ви живот е толкова нестандартен и интригуващ.

Момичето Близнаци умее да печели симпатии с милото си поведение. То е надарено с талант и може да се изяви в някоя сфера на изкуството. Лошото е, че се впуска в много неща и не може да постигне съвършеното им овладяване.
И момчето Близнаци не е шампион в съсредоточаването. То обаче държи да не забравяте, че е умен индивид. Постарайте се да ви допусне до сърцето си – това не е лесна работа. Малкият Близнаци само привидно е сговорчив. Всъщност той живее предимно в своя си свят и брани с всички средства независимостта си.

Не оставяйте детето ви да скучае, но не му натрапвайте съветите си по тираничен начин. Сигурно знаете, че то е доста упорито. Когато иска да изклинчи, ще го направи, без дори да усетите.
Детето Близнаци лесно става център в средата си, защото е весело, магнетично и умее да потушава конфликтите с “щипка” хумор. Неговият живот преминава в постоянна смяна на “декора” – от една компания в друга…