Да очакваш новия живот по време на пандемия е и хубаво, и леко тревожно, но ако имаш подкрепата на собствената си сестра, която също е бременна, ситуацията придобива съвсем друг нюанс.

След 9 месеца, изпълнени с много емоции и предизвикателства в световен мащаб поради Covid-19, сестрите от Минесота вярват, че ако бебетата им се появят на бял свят едновременно, то това би бил един добър завършек на тази история. Е, явно децата са били на същото мнение, защото се раждат с 90 минути разлика в началото на декември.

Тексаската болница разпространява радостта и облича новородените с коледни пуловери. Ашли Карут разказва пред CNN, че тя и нейната сестра Британи Шил са разбрали, че са бременни през април, а терминът им бил само с няколко дни разлика. Двете сестри се виждали често докато били бременни, а ситуацията ги направила още по-близки и сплотени.

Двете, разбира се, са в една и съща болница, дори успяват да се видят за момент – колко е хубаво да знаеш, че в такъв важен ден, на една ръка разстояние е собствената ти сестра. Двете приемат случващото се изключително емоционално, не само защото са толкова близо една до друга, но и защото чувстват, че всичко това не е просто случайност.

Екипът в отделението се шегува с дамите, атмосферата е позитивна, а настроението - чудесно. Първи на хоризонта се появява синът на Ашли, а след това и момчето на Британи – той взима името на бащата на двете сестри, когото те за загубили през 2016 година.

Източник и снимки: CNN