Вдъхновяващата история, разказана във филма „МАЙКА“, става част от видеотеката на A1 Xplore TV. От 12 май абонатите на интерактивната телевизия ще имат възможността да гледат филма на режисьорката Зорница София от уюта на дома. Лентата се присъединява към богатата селекция от филми и сериали от българското и световно кино, която A1 Xplore TV предлага. Заглавието може да бъде наето за 48 часа на цена от 10,99 лв. и да се гледа неограничен брой пъти. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

След успеха на филма в киносалоните, турнето на лентата у нас и в чужбина, както и участието в престижни международни фестивали, сред които два А клас - във Варшава и Гоа, Индия, където филмът беше номиниран за медала Ганди-ЮНЕСКО, „МАЙКА“ влиза в домовете на хората, за да разкаже една вълнуваща история за алтернативно родителство, за родителството като избор и начин да направиш света по-добро място.

Продукцията, базирана на историята на действителен човек - театралния режисьор Елена Панайотова, показва пътя, по който една жена преоткрива силата и смисъла на думата "Майка". Главната героиня, която не може да има свои биологични деца, избира да инвестира таланта си за тези, които имат по-малко и от нея, децата в риск, за да стигне до Кения, където помага на хиляди деца-сираци да мечтаят. Филмът „МАЙКА“ зарежда, вдъхновява и дава шанс на зрителите да открият истинската същност на родителството - учението да даваш. Филмът заразява с вярата, че всеки човек може да промени света за по-добро, само трябва да започне, понякога с най-малките неща. 

В главната роля влиза Дария Симеонова, която си партнира с хърватския актьор Леон Лучев, Дария Димитрова, Перис Уамбуи и Стив Матиас от Кения. "МАЙКА" е копродукция на България, Хърватия и Германия. Оператор на лентата  е Крум Родригес, а сценарият е дело на Миглена Димова и Зорница София. 

Филмът „МАЙКА“ е носител на четири награди от филмовия фестивал „Златна роза“: за най-добър филм, актриса, оператор и специална награда за децата, има осем номинации за наградите на СБФД и шест номинации в конкурсни програми на международни филмови фестивали

За видеотеката на A1 Xplore TV:

Видеотеката на A1 Xplore TV предлага на абонатите богат избор от над 25 000 заглавия на филми и сериали от различни жанрове. Благодарение на AI препоръки, ТВ платформата „учи“ и „помни“ предпочитанията на своите потребители, предлагайки им съдържание според техните зрителски интереси.

Повече информация може да прочетете на: https://www.a1.bg/a1-xplore-tv