Буквално без думи ни остави слънчевата Раши след историите, които ни разказа за детските си подвизи. Ирина Първанова е завършила Музикалната академия „Панчо Владигеров”, специалност „Арфа”. Следва актьорско майсторство в НАТФИЗ и  играе в Сатиричният театър, но най-популярна е в амплоато си на водеща на забавното телевизионно предаване „Без думи”.Ту послушна, ту непослушна
Бях ли послушна като малка? Като се замисля... може би не съвсем! Със сигурност бях по-послушна от момче и по-палава от момиче. Имам брат, който е с една година по-голям от мен и постоянно исках да съм като него – палава, бърза и изобретателна.  


Обсипана с внимание
Не мога да кажа дали родителите ми или бабите ми са ме гледали повече. Всички по малко в различните етапи от детството. Баща ми и бабите повече ме гледаха като малка и с тях свързвам детството и игрите, а майка ми като по-голяма ме въведе в света на изкуството. Запозна ме с театъра, операта, балета, изобразителното изкуство.

Деен пакостник
Като по-малки, пакостите ги измисляше брат ми, а аз естествено вземах дейно участие в извършването им. Като по-голяма бях отговорна, родителите ми ми имаха доверие и не се чувствах ограничена от правила, които да искам да нарушавам. Сещам се за един случай – счупих си много лошо ръката и ме приеха в „Пирогов”, аз обаче казах на майка ми, че съм на купон с приятели, за да е спокойна и да спи през нощта. На сутринта разбира се й разказах всичко.


За мечтите
Любимото ми детско забавление беше да мечтая. Най-голямата ми мечта бе да спася света. Искаше ми се например, в кръвта ми да открият тайна съставка, която да лекува всички болести.

Прякорът
В 8-ми клас една приятелка ми измисли прякора съвсем случайно. Покрай нея обаче, постепенно, всички започнаха да ми казват Раши. Аз бях доста рошава и усмихната, по онова време, предполагам, че това е била причината.

Музика vs. театър
Завършила съм Музикалната академия и НАТФИЗ, но не мога да кажа кое надделява при мен – музиката или театъра. Обичам и двата свята. Разликата е само една буква – аз съм артистка и арфистка! Там съм, където ме търсят и където има работа и творческо предизвикателство.

Откраднати мигове
От скоро съм с две деца и трудно намирам свободно време, но ако имам такова задължително го прекарвам с тях. Когато сме заедно обичаме да сме навън, на разходка, но най-много – да се смеем.

Родител стратег
Хората в обкръжението ми твърдят, че не съм строг родител и глезя децата си, но аз не съм съгласна. Просто си имам стратегия. Давам свобода и право на избор. Искам децата ми да се научат на правилно и грешно, а не на позволено и забранено от мен. Искам с респект и любов да посигам контрола над тях, а не чрез заплахи, забрани и наказания. Моите родители ми имаха пълно доверие и аз не правех глупости именно от страх да не го загубя. Времето ще покаже дали ще успея да постигна същото като родител.

Чара ги спасява!

Децата ми са послушни понякога, друг път не са. Като всички хлапета. Едното е още бебе и му е простено всичко. Баткото, който е на 3 и половина, е доста палав, но и много обичлив и сърдечен, което много ме радва и да си призная често го спасява.

За приликите

За сега външно и двете ми деца приличат на баща си. Баткото по нрав ми напомня на мен и брат ми. За малкият ще видим.