Дали обичам да пътувам по света? А кой не обожава... но смятам, че за далечни дестинации все още двегодишната ни дъщеря е малка и няма как да придружава нас, своите родители. Макар да не сме заедно, тя винаги е в мислите и сърцето ми, разбира се, баща й също непрестанно усеща липсата й.

indocean

Поради тази причина се вдъхнових и намерих начин да направя малката ни принцеса част от всички семейни приключения зад граница. Как? Пиша мило послание към дъщеря ни върху лист хартия и гo заснемам на мястото, което сме избрали за почивка с баща й.

vietnew

Обожавам да създавам красиви спомени, обожавам и пътешествията, но най-милото нещо за мен е рожбата ни, затова съчетах любовта към пътуванията и емоцията, която имам като майка – получи се точно това #lovenotesfromaroundtheworld, казано в превод „любовни послания от различни краища на света“.

nesnew

В чужбина тези фотоси с бележки са много популярни и мисля, че и в България набират скорост. Много е различно и интересно като идея. Запечатвайки специални мигове със специални думи, донякъде успяваме да изразим своята отдаденост към човечето, превърнало се в център на живота ни.

mexiconew

Ванеса е била с нас четири пъти в Гърция и един път в Турция, но вярвам, че за дългите пътешествия е рано. Подозирам, че когато порасне, ще ни е малко сърдита, като види къде сме ходили без нея, хи-хи-хи. Но поне ще притежава една колекция с мили думи от родителите си от различни дестинации, които тя самата ще иска да посети и да създаде свои красиви спомени там.

dibnew

 

А занапред се надявам тепърва да ги пишем и мислим заедно, защото не смятам да предприемаме още много пътувания без нея. Много ни липсва и когато тя е с нас, ни кара да се чувстваме пълноценни и щастливи. А към кого ще са насочени посланията от следващите наши пътешествия заедно и какво ще пише върху листчето хартия? Самата Ванеса ще реши, може би ще изпрати любов към скъпите си баби.

seyshnew

 В едно съм убедена – ще я заведем в Малта, за да види в каква прекрасна страна е зачената! Аз самата нямам снимка с бележка оттам, тогава вдъхновението не се беше родило, но от това място имам запечатано послание завинаги в сърцето си и на него пише „ВАНЕСА“.

P.S. I love you

cam

Снимки и текст: Диана Петрова