Колко пъти сте чували съвети от рода: „Не купувайте нищо за бебето, преди то да се е роди, защото това носи лош късмет?"

Тези  думи, изречени най-чистосърдечно, от наши близки и приятели, породени от суеверие и желание да ни предпазят, понякога ни карат да изпитваме страх... А в действителност, има ли в гореспоменатите, напътствия за избягване на лош късмет” доза истина?

На много места по света вече се следва нова тенденция, а именно да се направи празник за бебето, известен като Бейби шауър (Baby Shower), докато малкото е още в коремчето на мама. Тази традиция, както можете сами  да се досетите, се поражда първо в Централна и Южна Америка, след което постепенно навлиза в Европа, започвайки от Англия, Франция, Италия.

Ето, че вече  се среща и у нас.  Бейби шауър е парти по случай предстоящото раждане на бебето. Най-често се прави няколко седмици преди предполагаемата дата, в която се очаква малкото човече. Канят се близки приятелки на бъдещата майка, баби и лели. Освен, че е добър повод за добро настроение, това е и удобен момент за всяка бременна да се види с приятелки, да се позабавлява и поглези.
 
Първа стъпка
Първо определяме дата и място за партито – най-често се прави в дома на майката или нейна приятелка, която се е заела с организацията. След което идва ред на поканите. Ако сте избрали тема за партито, не забравяйте да я посочите. Хубаво е да направите и списък с подаръци – нещата, които ще ви бъдат необходими след раждането на вашето мъниче, като дрехи, аксесоари козметика – в него може да включите и нещо за себе си!
Мили майки, не се тревожете, че това може да изглежда нахално, напротив – по-скоро ще улесните своите гости.
 
Втора стъпка
Меню и украса: ако нямате талант за hand made чудеса, в България има достатъчно интересни магазини и ресторанти, които могат да ви предложат чудесен кетъринг и неповторима украса.
 
Трета стъпка
Направете мини сценарий за партито – по традиция, по време на Бейби шауър, се играят много игри, обсъждат се теми, свързани с раждането и първите грижи за бебето, всяка от присъстващите дами може да разкаже по една забавна история от нейното детство или от първите й дни, като майка, ако вече е имала щастието да стане родител. Да не забравяме, че е добра идея да се обсъди името на бебето! И не на последно място – отварянето на подаръците. Тогава е хубаво всички да седнат, наредени в кръг, а бъдещата майка да отвори един по един всеки подарък.
 
Е, какво мислите? Бейби шауър със сигурност ще ви зареди с много радост и усмивки, а това е най-важното.