Какво е да си майка на бебе?

❣️Несъмнено благословия, щастие, магия, но същевременно неимоверно физическо, психическо и емоционално изпитание на тяло, воля и дух!

❣️Само безмерната майчина обич ни дава сили на нас майките да издържим няколко години подред безсънни нощи, безрезервна отдаденост, липсата дори на минути време за себе си, невъзможността да правим каквото и да било, включително да се храним, да се къпем, да посещаваме тоалетна сами, без малкото същество да реве сърцераздирателно, сякаш сме заминали на екскурзия до Малдивите без него.

Защо е толкова важно да имаме второ дете

❣️Всяка жена, преминала наскоро през първите две години от своето майчинство ще ме разбере. А на тези, на които им предстои, бих искала да кажа!

❣️Обичайте децата си! Ние ги пожелахме, създадохме ги с любов,  нека ги обичаме, колкото и да е трудно, нека ги обичаме!

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

❣️Моля ви, мами, прочетете следните редове и обичайте децата си! Така разбирам аз плача на Ани ❣️

❣️Не ме оставяй да плача, мамо! Белите ми дробове няма да станат по-големи, няма да стана по-силна, няма да стана по-мъдра!

❣️Не ме оставяй да плача, мамо! Не слушай тези коментари, целувките ти няма да ме разглезят, гърдите ти няма да ме направят зависима, не го правя, за да те притеснявам, дразня или на пук!

Да сбъднеш мечтата си за трето дете след 40-годишна възраст

❣️Не ме оставяй да плача, мамо! Мога само да ти вярвам, познавам само гласа ти, миризмата ти, мисля само за теб и имам непрестанно нужда от теб откакто излязох от утробата ти!

❣️Не ме оставяй да плача, мамо! Не ме учи да се утешавам, не ми трябва да бъда самостоятелна, защото знам, че винаги мога да разчитам на теб!

❣️Не ги слушай! Не ме глезиш, когато отговаряш на плача ми! Не моля за комфорт през нощта, за да преча, търся те, защото имам нужда от теб, защото не разбирам този свят, в който живеем, защото просто се уча да обичам!

❣️Не ме учи от толкова малка да плача, да страдам, да чувствам самота!

❣️Ще се науча, обещавам! Един ден ще страдам наистина и плачът ми няма да бъде, за да ме носиш на ръце или да ме кърмиш, един ден плачът ми ще бъде на голяма жена като теб и няма да можеш да го утешиш само с прегръдка.

❣️Този ден искам да си спомня по-прости дни. Дни, в които мама ме е целувала, милвала, носила на ръце и само така можех да спра да плача. Тези дни не се връщат и ако никога не съм ги имала, няма да има какво да си спомням.

Първите 7 секунди на земята - история в снимки

❣️Ти ме пожела, моля те, не ми се дразни сега!

❣️Обичам те, мамо!

❣️Моля те, обичай ме и ти

Текст: Яна Данаилова, докторант по човешка физиология, хранене и ендокринни смущения. Водещ на здравното предаване „Линия здраве” по Bulgaria ON AIR и автор, чиято лична житейска кауза е здравословният начин на живот. Тя е сертифициран преподавател по йога, председател е на сдружението на Нутриционистите в България, докторант по икономика, майка на три деца, управител на собствен бизнес и е ангажирана с обществено полезни каузи, посветени на спорта и здравето. За повече информация: тел. 0899 929 696; yana@chandra.bg