Стефани, Габриела, Изабела... Все чуждоземни имена за момиченца. Дали да кръстите детето си Росарио? Може да не звучи българско, но пък е екзотично. Измислили ли сте как ще се казва детето ви? Сигурно още от детската градина копнеете за някое име. Какво ще се случи обаче, ако най-добрата ви приятелка забременее преди вас и “открадне” така любимото ви име?

Често момиченцата редят куклите си и измислят имената на децата си, живеят с мечтата за малката Паула или за бебето Кристина с години. Такова предателство обаче като “кражбата” на име понякога е повод за разваляне на приятелството.Странно е колко силно собственическо чувство може да развиете по толкова незначителен повод. Вярно е, че дълги години сте живели с мисълта, че бебето ви ще се роди на бял свят точно с мечтаното име. Замислете се обаче дали дългогодишното ви приятелство не е по-важно от нещо, което още не се е реализирало. Вярно е, че сте ядосана на приятелката си, но може да погледнете на постъпката й от друг ъгъл.

Тя е “откраднала” името, а не партньора ви или ценната ви китайска ваза. С тази своя постъпка показва, че цени вашия вкус. Нищо не пречи да кръстите детето си също като нея. Ако идеята не ви допада, може да откриете някое още по-прекрасно име.