Новото поколение Eucerin® Hyaluron-Filler с троен ефект е еталон за успех в антиейдж грижата

Новата формула за подобрена ефективност на популярната линия против стареене на кожата осигурява запълване, стимулиране, предпазване

Eucerin® – дермокозметичният бранд, чийто продукти имат силата да променят живота на хората, представя последно поколение антиейдж линия Eucerin® Hyaluron-Filler. Формулата цели холистичен подход в борбата със стареенето – освен, че попълва запасите на кожата от хиалуронова киселина, стимулира кожата да произвежда и запазва по-дълго собствена такава. Това става благодарение на ниско и високомолекулярната хиалуронова киселина, глицин-сапонин и новия еноксолон, който намалява разграждането на собствената хиалуронова киселина. Тройният ефект на новата формула идва в нови, модерни опаковки, които допълват усещането за премиум антиейдж грижа за кожата.

Хиалуроновата киселина е много популярна съставка в продуктите против стареене. От една страна тя е естествен компонент, който самата кожа произвежда, а от друга – има невероятното свойство да привлича и задържа вода с обем между 1000 и 10 000 пъти собствения си обем. Поради тези ненадминати предимства Eucerin® решава да я включи в антиейдж формулите си и става първата компания в света, направила тази крачка.

Въпреки че организмът ни произвежда сам една от основните съставки на младостта, ние се нуждаем от попълване на запасите и допълнително стимулиране на произвоството ѝ, защото с времето то спада. Същевременно се ускоряват процесите, които водят до нейното разграждане – действието на свободните радикали и биологичното разграждане от ензима хиалуронидаза. Така още на двадесет и няколко години започваме да усещаме първите признаци на промяната – дехидратация и фини линии и бръчки.

За да помогне да бъде овладян и забавен този процес, Eucerin® използва холистичен подход в своята нова формула в линията Eucerin® Hyaluron-Filler. Тя запълва кожата с хиалуронова киселина, за да хидратира и изпълни бръчките, стимулира собственото производство на хиалуронова киселина с антиоксиданта глицин-сапонин, увеличавайки нейното ниво до 256%1, и предпазва с новата активна съставка еноксолон, която намалява разграждането на хиалуронова киселина с 50%2.

Как точно работи формулата?

Хиалуронова киселина

Eucerin® използва високомолекулярната хиалуронова киселина, чийто молекули са големи по размер и имат най-голяма сила да привличат и задържат вода, за да хидратира горния кожен слой и да изпълни фините линии. Нискомолекулярната хиалуронова киселина с молекули до 40 пъти по-малки от тези на високомолекулярната, прониква в дълбочина в дермата, където запълва дори по-дълбоките бръчки и стимулира собственото производство на хиалуронова киселина.

Глицин-сапонин

Процесът се подпомага от антиоксиданта глицин-сапонин, който също стимулира фибробластите в дермата да произвеждат хиалуронова киселина. Наред с това глицин-сапонин подпомага производството на колаген с до 49%1. В in vitro проучвания той демонстрира и способността си да защитава от оксидативния стрес.

Еноксолон

Последната стъпка в цялостният подход към антиейдж грижата на Eucerin® Hyaluron-Filler е предпазване от разпад на хиалуроновата киселина. Под въздействието на свободните радикали, но и на естествено съдържащи се в кожата ензими, значителна част от хиалуроновата киселина се разгражда бързо и с възрастта този процес става все по-интензивен. Затова Eucerin® включва в Hyaluron-Filler линията новия еноксолон – извличан от корените на женско биле. Той потиска влиянието на хиалуронидазата и намалява естественото ензимно разграждане на хиалуроновата киселина. По този начин по-голяма част от нея остава по-дълго време в кожата, за да хидратира и изпълва фините линии и бръчките.

В резултат от взаимодействието на тази уникална комбинация от активни съставки, Eucerin® Hyaluron Filler попълва нуждите от хиалуронова киселина на кожата, стимулира производството на собствена хиалуронова киселина от кожата с над 200%1,3 и намалява разпада ѝ с 50%2. По този начин новата формула запълва, стимулира, предпазва.

Новото поколение Eucerin® Hyaluron-Filler демонстрира способност да намалява първите и най-видимите признаци на стареене като дехидратация, фини линии и бръчки. С регулярна употреба 99% от участниците в проведените проучвания от типа „Продукт в употреба“ съобщават, че бръчките им са запълнени – дори най-дълбоките бръчки.4 Продуктите Eucerin® Hyaluron-Filler противодействат на процесите на стареене и осигуряват видимо по-млад вид, по-гладка и сияйна кожа.

В допълнение, клинични и дерматологични излседвания доказаха много добра поносимост от кожата, дори при чувствителна кожа. Продуктите са некомедоногенни, което означава, че не запушват порите и не причиняват акне.

Eucerin® препоръчва комбинирана употреба на продуктите от Hyaluron-Filler серията за максимална ефикасност. Например нанасянето на Eucerin® Hyaluron-Filler Vitamin C Booster преди дневните кремове (със или без SPF30), значително подобрява антиейдж ефекта.5 Употребата на Eucerin® Hyaluron-Filler Нощен пилинг и серум преди нощния крем от същата серия подпомага регенерацията и излющването на мъртвите клетки. Използването на Eucerin® Hyaluron-Filler Концентрат преди дневния крем от серията значително подобрява състоянието на фините линии и бръчки от типа „пачи крак“, пероралните бръчките и тези в областта на деколтето.6

Обновената антиейдж серия Eucerin® Hyaluron-Filler е и в нови опаковки. Модерният им дизайн допринася към цялостното усещане за премиум изживяване в грижата за кожата. Намален е и екологичният отпечатък на опаковките, като при определени продукти, например Eucerin® Hyaluron-Filler Концентрат, е в опаковка, която е направена от 80% по-малко пластмаса7.

Eucerin® Hyaluron-Filler с обновена формула и външен вид влиза на българския пазар през октомври 2021 г. Продуктите ще се предлагат в аптечната мрежа в страната.