От днес жителите на Стара Загора всеки ден ще знаят колко точно бебета са се родили в града им. Това ще научават посредством брояч, който в реално време ще информира и посочва раждането и имената на новородените. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Мястото, където във всеки един момент старозагорци ще могат да научат колко бебета с проплакали от началото на годината, е часовникът в центъра на града. Това е символично място - защото точно тук обичайно хората си определят срещите. 

"Днес по повод настъпването на астрономическата пролет "Ротари клуб - Стара Загора" прави подарък на жителите на града - електронно табло, 
което в реално време ще отброява новородените, показвайки техните първи имена"
, разказва Васил Демирев. 

Днес на обяд броячът показва 468 бебета - толкова са родени в града от началото на 2023 година. Трите АГ отделения в Стара Загора веднага са се съгласили да си партнират с авторите на идеята, т.е. да подават своевременно информация за новородените. 

През 2022 година в Стара Загора се раждат 2 555 бебета

Основната цел е гражданите да имат повод за усмивка. Организаторите са готови да предоставят проекта на всяка друга община в страната. До момента той действа само в Стара Загора.

Източник: https://btvnovinite.bg/