Бременност, проследяване, задължителни прегледи, важни изследвания... Въпросите и тревогите пред бъдещите мами никак не са малко. В приятната компания на д-р Владимир Чучумишев, акушер-гинеколог от Медицински център „Д-р Калчев“, внимателно, с разум и отговорност, минахме през всяка важна стъпка и се подготвихме за всичко, което ни предстои. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Първо посещение в лекарския кабинет след появата на двете чертички, фетална морфология, възможни усложнения, прегледи след раждане... Засегнахме много теми и отговорихме на всички въпроси.

Разбрахме, че причини за неуспешното развитие на бременността трябва да търсим в няколко основни посоки. Понякога при сливането на яйцеклетка и сперматозоид с лошо качество може да се стигне до образуване на зародиш с неправилен генетичен набор. Не е изключено в някои случаи имунната система на майката да атакува зародиша като чуждо тяло. 

Д-р Чучумишев ни запозна и с предимствата на високоспециализираните ултразвукови прегледи през бременността. Говорихме и за тромбофилията

Друг наш гост бе д-р Камелия Бачовска, педиатър и детски хематолог. Тя сподели повече за богатствата на хомеопатичното лечение и ни доказа, че Boiron е отличен наш помощник през 9-те месеца, а и не само. 

РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО

Гадене, досадни стрии и петна, сънливост, необяснима тревога, киселини и парене в стомаха, запек, разширени вени и вагинални гъбички и още... Д-р Бачовска сподели лек за всеки проблем. 

На финала раздадохме подаръци и си пожелахме да се видим отново много, много скоро. 

Благодарим!

Следете всичко важно за Училището за родители на 9 МЕСЕЦА във ФЕЙСБУК

На вас, мили родители, за доверието

На вас, скъпи гости, влезли в ролята на лектори, за споделения опит и ценните насоки. 

И, разбира се, благодарим на нашите домакини от Bulgaria Mall за прекрасното място, под покрива на което се събираме отново и отново - родители и специалисти. 

Удоволствие е да бъдем заедно!