Германка роди момченце на Бабинден без лекарска помощ в своя нов дом, намиращ се в отдалечено място насред Стара планина. 

Село Гайдари се намира в идеалния географски център на България. Буквално до миналото лято то е в графа „изоставени“ и „без нито един жител“. Тогава в него пристигаt над 30 души. От Германия. Всички – роднини.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

„Те са от лятото на територията на село Гайдари. Облагородяват района, условието им е да не са до главен път, за да са необезпокоявани“, твърди Денчо Минев, кмет на Трявна.

Германските гости рязко заселват изоставеното село Гайдари, а освен това са вписани и в историята на региона, защото преди седмица в населеното място, навръх Бабинден – се ражда дете.

Първият жител на село Гайдари. От 50 години тук не е раждано дете“, споделя Сашо Станчев, кметски наместник.

Така малкият Бен, който е само на една седмица, е вписан с място на раждане – село Гайдари, Община Трявна. А неговите родители – Кати и Бастиян, заедно с всички свои роднини, са избрали този начин на живот – в комуна, природосъобразно.

Легендарните Ал Бано и Ромина Пауър станаха баба и дядо

За всеки случай кметският наместник на Гайдари вика линейка след раждането. Лекарите установили, че появата на детето сред природата, в сърцето на Стара планина, е успешно и всичко е наред.

Източник: https://7dnibulgaria.bg/