За пореден път трима дарители извършиха жест на хуманност и съпричастност към най-малките пациенти. Събин Стефанов, Венелин Стефанов и Пламен Пенчев дариха на отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен апарат, специализиран за изследване на слуха на новородените деца.

Чудо! Здрави и естествено заченати четиризнаци се родиха в Любляна

„Това изследване се извършва на всички бебета преди изписването им от отделението. Апаратът дава възможност за много ранното откриване на отклонения в слуха и своевременното насочване към специалист“, каза началникът на отделението д-р Таня Праматарова.

Изследването е безвредно за бебето, лесно за извършване и краткотрайно. Към момента отделението разполага само с един апарат, който често се нуждае от ремонт в сервиз. С новия апарат за слухово изследване режимът на изследванията на новородените ще се поддържа непрекъснато.

Повече естествени раждания отчитат от МЕДИКА Русе

„Позволете да ви поздравим за благородната ви мисия, изразяваща явния приоритет, който вие отдавате на децата и детското здравеопазване. Пожелаваме ви здраве, топлина в сърцата, сили за ползотворни дела и много добрини“, каза д-р Праматарова от името на целия екип и ръководството на болницата.

Източник и снимка: https://radio999bg.com/