Художникът Иван Яхнаджиев открива обща изложба със седемгодишната си ученичка Дара на 24 януари в Народното събрание. Това съобщи за БТА бабата на момичето д-р Боряна Холевич.

8-годишната Марина е най-четящото дете на Русе за 2023 г.

Експозицията съдържа около 30 произведения, съвместно творчество на двамата художници. Картините са създадени през есента, по време на обща почивка на остров Тасос, уточнява д-р Холевич. 

Дара е най-малката ученичка на Иван Яхнаджиев. Заедно работят от три години и вече имат три съвместни изложби. Едната от тях е благотворителна в полза на Асоциация на родители на деца с епилепсия. Двамата са участвали и в  множество други благотворителни събития, а картини на Дара красят детските отделения в болници в цялата страна.

Малката Янси Лин спечели сърцата на лекари и акушерки

Иван Яхнаджиев е световноизвестен художник авангардист, въвел бодиарта в България. Негови творби са  притежание на Националната художествена галерия, Градската галерия в София, градски галерии в цялата страна, частни сбирки в Гърция, САЩ , Финландия, Франция, Швеция, Италия. Повече от 20 години преподава изобразително изкуство в Италианския лицей в Горна баня.

Източник и снимка: https://e-zdravey.com/