В забързаното ежедневие сякаш рядко се сещаме, че е важно да научим и себе си, и децата си на мъдрост по отношение избора на козметика за кожата. Вредното въздействие на външните фактори е по-осезаемо от всякога.

Факт е, че живеем в свят, даващ безкрайни възможности, информацията и рекламите ни обграждат настойчиво, докато не се предадем. 


Понякога успяваме да вземем правилно решение, друг път (доста по-често, за съжаление) установяваме, че сме били подведени от гласове без лица. 

Размишлявайки къде сме сгрешили, ТЯ, кожата, продължава да се бори със сухота, зачервяване, лющене, сърбеж, а ние не ѝ помагаме. Тъжно и несправедливо е, че горепосочените проблеми засягат и децата.

Добре де, но какво включва правилният избор на козметика всъщност?

  • Търсете специализирана козметика.
  • Чиста по състав (без консерванти, силиконови и парафинови масла, аромати и оцветели).
  • Обърнете внимание на съотношението на активните съставки.
  • Кажете ДА на натурални есенциални мастни киселини, липиди, урея, масла и екстракти.
  • Доверете се на дерматологични лаборатории с богат опит, сериозни клинични проучвания и добър процент положителни резултати.

В дълбочина

Когато рекламата се превърне в споделен опит, лична препоръка и безкористна изповед, тогава спира да бъде реклама. Няма нищо по-ценно от това да спечелиш нечие доверие с премерена скромност, но и впечатляващ краен резултат. 

За щастие, дамският екип на ‚, 9 месеца‘‘ имаше привилегията и удоволствието да тества формулата на Dr.Theiss, вложена в серия емолиенти Sensibel Nacthkerzen (душ-олио, шампоан, балсам- масло-във-вода, интензивен балсам, грижа за лице), основана на удивителните съставки на маслото Нахткерцен. Преди да прочетем каквото и да било, преценихме, че е по-удачно да се гмурнем в дълбоките води и сами да установим как формулата на продуктите укрепва кожната бариера, предпазва кожата от загуба на влага и мазнини. Подхранващите съставки, оказа се, са идеални за суха кожа – нещо повече, дори за чувствителна бебешка и детска кожа. Доказано (включително кожа раздразнена от пелени)! И внимание – серията е приятел на хора, страдащи от невродермит, псориазис и др.

Коя е най-добрата грижа за сухата и чувствителна кожа на бебета, деца и възрастни? Вече знаете – правилната! И все пак…

Помнете, че красивата кожа е здравата кожа. А, за да бъде тя такава, необходимо е да се храните балансирано, да имате всекидневна физическа активност, да приемате много течности и… да не спирате да се усмихвате на живота.