Здравейте, пиша ви и аз да споделя своята лична история. Благодаря ви за сцената, която давате на такива като нас – жени, бленуващи и жадуващи да бъдат майки.

Въпреки лошите числа на раждаемост в България, въпреки факта, че всяко здраво бебе е национално богатство, наше бъдеще и смисъл за утрешния ден, все още срещам хора, които ме наричат „луда“. В какъв труден свят живеем, аз съм тръгнала да имам повече от две деца, това било форма на мазохизъм и изобщо знаела ли съм как ще се справя оттук насетне с тях… Може би понеже съм вече на 47 години, смятат, че не е моментът за такива "емоционални решения".

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Ами ще се справя с моя мъж, ние сме двамата в това, заедно градим основите на нашето голямо и сплотено семейство. Не сме богаташи и определено не живеем в палат, но с малко точни сметки, разум и усърдие се справяме прилично добре.

Децата ни са планирани, всичко до едно, а последното дори е толкова планирано, че знаем какво е било по часове – забременях с помощта на инвитро процедура. Съвсем нормално българско семейство сме си, за всички мнителни хора го споделям, но просто обичаме децата и искаме да споделяме любовта си с тях. Срамно ли е да си многодетен родител?

Във Варна се роди бебе с внушителни размери

Знам каква е вашата позиция на медията, защото участвахме в кампанията ви, посветена на тези семейства. Но не мога да кажа, че обществото ни е твърде приятно настроено към тази тенденция, а и средната възраст за първо непрестанно се покачва.

Петя Запрянова: Нормалното раждане е запазена марка на акушерката

Винаги ще си намираме извинения и причина, ако се страхуваме да поемем отговорност, да оставим следа и да отгледаме не една, а поне три достойни личности.

По-малко родени бебета през 2021 - защо

Очаквам да родя до седмица – нормално, надявам се! Имах смесена бременност – и тежка, и лека на моменти, обаче съм благодарна за тупкащото сърчице в утробата ми.

Мама Теодора, София