Как стресът ни променя и къде е балансът между „мъжките момичета“ и жените? Да, бъдещите и настоящите майки са преди всичко жени и е важно да се погрижат за своето здраве отвътре и отвън преди да тръгнат да „променят света“.

По темата вчера говори Цветанка Райчева-Скордева, здравен консултант, Немски хомеопатичен съюз, в Училището за родители на списание „9 месеца“.

Тя обясни и интересни факти, свързани с промяната от любовна към родителска двойка – тогава, когато детето заеме първата позиция в семейството и взаимоотношенията между мъжа и жената останат на заден план. Оказва се, че този подход не е правилен, защото партньорите (след месеци, години) изгубват близостта си един към друг. За да бъде жената адекватна в грижите за детето и семейството, следва да постави именно себе си на първо място. Преди да повдигнете вежди неодобрително, помислете, драги читатели.

Какво аз правя за себе си, за да се чувства добре“ – можете ли да започвате деня с тази идея? Ако една жена не е спокойна и щастлива и въз основа на това се разболее, то тя няма да има възможност да полага грижи за всички останали, които са свикнали да разчитат на нея в определена посока.

Зрителите научиха още, че е изключително ценно да превърнат надбъбречните си жлези в свои приятели. Защо? Отговорът е лесен – надбъбречните жлези дават възможност да се справите с всяка една трудна ситуация, генерират сила в тялото, подпомагат синтезирането на хормоните, съдействащи ни да излезем от различни сложни моменти в живота (а такива изобщо не липсват, нали...)

Скъпи дами, ако сте пропуснали да гледате този необикновен, откровен и различен „разговор по женски“, не губете време, направете го още сега: