На 15.07.2024 г. проплаква Едиз Тамер, преждевременно… 36 дни преди определената дата за раждане, споделят от МБАЛ - Силистра АД

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

По време на бременността майката, която е с диабет, е наблюдавана в гр. Варна. 

От екипа на Неонатологичното отделение разказват, че са били изцяло подготвени за възможните усложнения на преждевременното раждане. 

Бебето идва на бял свят по нормален механизъм, но веднага след раждането дихателна недостатъчност налага активна реанимация. Едиз се поставя на командно дишане. За да подобрят максимално дишането, лекарите прилагат на новороденото и медикаменти. Това позволява постепенно малкият пациент да премине към по-лек апарат за обдишване, а накрая само на кислород. 

Над 15 млн. бебета се раждат преждевременно всяка година

Поради липса на рефлекси, храненето на Едиз започнало със сонда. Жизнените му показатели били под постоянно следене.  През целия престой в отделението майката на Едиз е осигурявала необходимата подкрепа и грижа, предлагайки своите кърма и любов от първия до последния ден на болничния престой.  

Лекари от Плевен спасиха близнаци, родени преждевременно

Д-р Румяна Манева, ръководител на Неонаталогичното отделение, изрази своето щастие и удоволетворение от успешното лечение и възстановяване на Едиз.  След 25 дни интензивна грижа в болницата, малкият герой най-сетне напусна отделението - здрав и готов да продължи живота си у дома!