Дни на детската хирургия предстоят в Хасково. Проф. д-р Пенка Стефанова ще преглежда безплатно децата от областния град и региона, съобщават от МБАЛ – Хасково.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Проф. д-р Пенка Стефанова е водещ специалист по детска хирургия в България. Тя е началник на клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Председател е на Българското дружество по детска хирургия и зам.-председател на Българското хирургично дружество.

Проф. Стефанова и екипът ѝ ще преглеждат на 12 и 13 април. През първия ден ще посетят някои детски градини в района, а на 13 април прегледите ще се състоят в Медицински център – Хасково към МБАЛ – Хасково от 9:00 – 14:00 часа.

Час за безплатните профилактични прегледи може да се запази на телефон: 038 606 700 от 10:00 ч. до 13:00 ч. Профилактичните прегледи са насочени към всички бебета и деца до 18-годишна възраст с хирургични проблеми от различно естество – както свързани с вродени патологии, така и за всички заболявания, изискващи хирургична намеса.

Повече от 16 000 бебета са родени с помощта на държавната инвитро програма

Проф. Стефанова и екипът ѝ вече имат опит с подобни инициативи, които се оказват доста успешни и в изключително голяма полза за децата от различни области. Целта на подобни прегледи е навременното откриване на различни хирургични болести при децата и предлагане квалифицирано и адекватно лечение, допълват от хасковската болница.

Източник: https://haskovo.info/