Още 97 семейства получиха от Община Благоевград еднократна помощ за новородени деца. Средствата в размер на 103 800 лева бяха преведени по сметките на родителите, отговарящи на условията и одобрени със заповед на кмета Илко Стоянов до 26 юни 2023 г.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Въпреки нелеката икономическа ситуация Община Благоевград продължава да работи в посока насърчаване на раждаемостта на територията на областния център.

Това е третият транш, извършен от администрацията за настоящата година.

Съгласно утвърдената Наредба за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца, сумата за първо дете при родител с висше образование е 900 лева, 600 лева за родител със средно образование, 200 лева за родител с основно образование.

За второ дете при родител с висше образование паричната помощ е 1100 лева, при родител със средно образование 800 лева, при родител с основно образование 250 лева.

Младо семейство направи дарение на Детското отделение в болница в Смолян

За трето дете при родител с висше образование сумата е 2000 лева, при родител със средно образование е 1000 лева, при родител с основно образование 300 лева.

При раждане на близнаци, тризнаци и т.н. еднократната парична помощ е 1000 лева, без да се отчита образованието на майката и поредността на децата.

20-годишна майка роди второто си дете на автогарата в Белград

Добрата новина е, че Община Благоевград подпомогна и жители в тежко здравословно и финансово състояние, като успя да изплати 7500 лева социални помощи, определени с решение на Общински съвет от 30 юни тази година.

Източник: https://bnr.bg/