Честит рожден ден на Университетска болница „Лозенец“! Здраве за всички добри хора, които са част от работата на медицинското заведение, продължавайте да бъдете отдадени на това, което правите. 

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

В профила на болницата във Фейсбук пациентите могат да научат любопитни подробности, а някои от тях звучат така:

,,На днешния ден - през 1948 г., е създадена болница ,,Лозенец''. Преди 75 години се слага началото на Правителствена поликлиника, по подобие на практиката в бившите социалистически страни, със задачата да осигурява здравно и профилактично обслужване на служителите във висшите държавни и правителствени институции. Лечебното заведение се е намирало на ул. „Бъкстон“ 6 в София.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНАТА ГРУПА НА БЕБЕТО

Четири години по-късно поликлиниката прераства в Правителствена обединена болница. Знаков момент в развитието на болничното заведение е преместването му в нова сграда -  ул. Козяк 1 в кв. Лозенец. Това е местонахождението на медицинския комплекс и до днес.

През тези 75 години болница „Лозенец“ е носила различни имена, а водещи български медици са прилагали своите знания, умения и професионален опит и са допринесли за издигане на неговия авторитет.

КАЛКУЛАТОР ЗА ТЕРМИНА - КОГА ЩЕ СЕ РОДИ БЕБЕТО

И ако дълго време приоритет за болница „Лозенец“ са били предимно хората от властта, то днес приоритет сте вие, нашите пациенти. Всекидневно даваме и ще продължим да даваме най-доброто, за да разчитате на нас и в бъдеще.''

Снимка: ФБ Университетска болница „Лозенец“