Април започва със слънце и добри новини, затова бързаме да ви споделим публикацията на МК " Майчин дом - Варна":

"Пациентката В.К. е регистрирана в 12 г.с. за проследяване на бремеността в МК „Майчин дом“, Варна, с първа желана бременност. През 30 г.с. пациентката съобщава на наблюдаващия си лекар д-р Ю.Бейлерян, за подуване и силна болка в левия крак. Насочена е за консулт към съдов хирург, който потвърждава диагнозата- дълбока тромбоза на лява илеофеморална вена с масивен тромб.

Пациентката е хоспитализирана в УМБАЛ „Св.Марина“ ЕАД в клиника по съдова хирургия, където се провежда адекватна терапия и се следи състоянието й. С напредване на бремеността , след многократно обсъждане с колеги акушер-гинеколози и консулт със съдови хирурзи, бе изготвен протокол за поведение на начина на родоразрешение. Извърши се Цезарово сечение, като операцията, предоперативния и следоперативния период протекоха гладко.

Д-р Бейлерян изказва благодарност към д-р Яков, д-р Димитрова и д-р Добрева за общите усилия в борбата за даряване на нов живот. Благодарност и за проф. Петров от УМБАЛ „Св.Марина“ ЕАД и д-р Драгнева за квалифицираната помощ и професионалното отношение.

Щастливи сме, когато виждаме радостта в очите на Венета, прегръщайки детето си. Това ни дава смисъл в нелекия път като специалисти акушер-гинеколози".

Източник: Медицински комплекс "Майчин дом" Варна