Тя... приказката не е от най-красивите.

На 7 декември рано сутринта в 5:51ч и 5:52ч проплакват моите племенници близнаци Борил и Аделина - дългоочаквани дечица от шеста поред бременност. Но... има едно НО – диагнозата на Борко е страшна за всички ни - ЛУМБАЛНА SPINA BIFIDA С ХИДРОЦЕФАЛИЯ Q05.2 - отворен гръбначен стълб, силно понижен тонус на долни крайници, незатворен анус. Казват, че няма изобщо двигателна активност на крачетата. От дефекта изтича ликвор и нашият малък герой е насочен спешно за операция в Пирогов само няколко дни след раждането му, защото тя е животоспасяваща.

Предколеден бебешки маратон в 'Уни Хоспитал'

Засега Борко е още в реанимация в Пирогов. Той започна смело своята битка за живот! Сега трябва да се стабилизира и да се следи хидроцефалията, както и да се направи ЯМР. Наясно сме, че ще следват много рехабилитации и вероятно още операции, за които чакаме консулт и оферти от болници. Предстоят още много срещи с ортопед, неврохирург, нефролог, уролог, рехабилитатори.

НО БОРИЛ ЩЕ СЕ БОРИ!!! ПОМОГНЕТЕ МУ, ЗА ДА ИМА ПРИКАЗКАТА СВОЯ ЩАСТЛИВ КРАЙ! За да може Борко и Аделина да играят заедно със своята по-голяма кака Мелани и да радват мама и татко!

Болница 'Лозенец' получи специален апарат за недоносени бебета

Знам, че има много ЧОВЕЦИ с главно "Ч" и големи СЪРЦА!!! Знам, че като сме заедно сме силни и ще успеем!!!

enlightened Подкрепете бебе Борил с дарение на https://pavelandreev.bg/campaign/boril-i-negovata-bitka
enlightened Алианц Банк България” АД е официалният банков партньор на Фондация “Павел Андреев”. При дарение на каса в клон на банката НЕ ДЪЛЖИТЕ транзакционна такса.
Банка: Алианц Банк България   
IBAN: BG31BUIN95611000706950   
BIC: BUINBGSF   
Получател: Фондация Павел Андреев   
Основание: Дарение за Борил Османов
enlightened Включете се в онлайн базара на платформата 
https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup/