Колега се обади, че пренасочва пациентка към мен. Имала огромно образувание в яйчника, което апаратурата му не можела да измери. Приехме я по спешност. В левия яйчник имаше 35-сантиметрова киста, която достигаше почти до ребрената дъга. Операцията за премахването ѝ трябваше да се случи максимално бързо.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Не само оперативният екип, но и колегите в цялата болница бяха в спешна готовност. Подобни по обем образувания в корема притискат и изместват съседни органи и съдове. Това предизвиква чести усложнения при отстраняването им. 

Операцията, която направихме със завеждащия на клиниката по Акушерство и гинекология към УСБАЛАГ "Селена" проф. Благовест Пехливанов, премина успешно и 11-килограмовата киста беше отстранена. Възстановяването на пациентката става изключително бързо. 

Жена на 37 с особена бременност - плодът се развивал в черво

Искам да обърна внимание обаче на това, че жената е изпитвала дискомфорт, тежест, подуване и болки повече от година и половина. И не е потърсила лекар. Не е посещавала и акушер-гинеколога си от над две години. Когато имате симптоми в тялото си, потърсете лекар. По-добре да се окаже, че сте изгубили малко време за нищо, отколкото твърде късно да стане ясно, че сте неглижирали сериозен проблем. Грижете се за себе си, това е още един начин да покажете любовта си към близките ви хора!

Източник и снимка в текста: Facebook Д-р Даниел Ставрев