Мъж преби бременната си приятелка, с която живеел на семейни начала. Случаят е от великотърновското село Войнежа. На насилника е повдигнато обвинение, съобщи БТА.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

41-годишната потърпевша е потърсила съдействие в полицията вчера сутрин. Тя казала, че 38-годишен мъж, с когото живеела, ѝ е нанесъл побой.

На адреса са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Жената е бременна и след прегледа е настанена за наблюдение в лечебно заведение. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Той не е известен на полицията. След доклад на материалите в прокуратурата е привлечен като обвиняем.

Това е трети сигнал за домашно насилие и трето повдигнато обвинение за побой над жени в рамките на една седмица във Великотърновско. На 25 ноември от 17:00 ч. пред съдебната палата във Велико Търново ще се проведе протестно шествие под надслов "Нито една повече" по случай Международния ден за елиминиране на насилието над жени.

Докато чака линейка повече от час, жена роди в двора с помощта на съседка

Близо 89 000 жени и момичета са били убити умишлено в целия свят през 2022 г., сочат данни на ООН. Повече от половината от тези убийства - около 55%, са извършени от членове на семейството или партньори.

Източник: https://btvnovinite.bg/