За Коледа АГ болницата във Варна получи жизненоважна апаратура. От няколко дни насам лечебното заведение вече има чисто нов кувьоз-инкубатор за недоносени деца, благодарение на инициативата "Българската Коледа“.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Жени Димитрова е сред хилядите родилки в АГ болницата във Варна. "От вчера съм майка на едно прекрасно малко бебче на име Борис.“

И докато Борис се е родил с нормално тегло, то само за година лечебното заведение е помогнало на стотици недоносени бебета.

"Като най-малкото детенце, което е лекувано тази година при нас е с успешен край и изписано е 680 грама“, разказва пред NOVA проф. д-р Емил Ковачев, управител на СБАГАЛ – Варна.

Сега, благодарение на "Българската Коледа“, чисто нов кувьоз ще бъде в помощ на най-малките в болницата.

"Реално това е единствената извън столицата с трето ниво на компетентност по неонатология – това е единственото отделение в Североизточна България. Всяко неонатологично отделение с такова ниво на компетентност има непрекъснато нужда от апаратура и от инкубатори-кувьози от най-висок клас“, допълва проф. Ковачев.

Българската Коледа подкрепя 6-годишни близнаци с аутизъм

А освен за недоносени бебета, новата апаратура ще спомогне и за новородени с други здравословни проблеми.

А както младите родители, така и управата на лечебното заведение за поредна година споделят колко са важни инициативи като "Българската Коледа“.

"Инициативата "Българска Коледа“ показва, че съпричастността и хуманността на българския народ не е загубена, а точно обратното“, категоричен е проф. Ковачев. 

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

"Това е една изключително благородна кауза, от която най-мъничките имат нужда и смятам, че с новата апаратура ще допринесе затова те да се чувстват по-добре и по-здрави“, смята родилката Жени Димитрова.

Източник: https://www.varna24.bg/