На територията на  ДКЦ „Бургасмед“, в бургаския квартал Меден рудник, врати отвори новият детски неотложен кабинет. Той вече функционира и е в пълна готовност да помогне на малките пациенти. Работното му време е от понеделник до петък, в часовете от 14:30 до 18:30ч.

В него педиатрите от Детско отделение на МБАЛ „Бургасмед“ oсигуряват консултативна помощ, при всички неотложни състояния, свързани с детските болести. Прегледите в кабинета се осъществяват на деца от 0 до 18годишна  възраст.

Детският неотложен кабинет в София - важна информация

„Радваме се, че в разгара на летния сезон можем да предложим на родителите още една удобна възможност да консултират децата си, при каквито и да е притеснения, свързани с тяхното здраве.

За сезона са характерни чревните инфекции, изразяващи се с диария и повръщане, които често водят до сериозна дехидратация на детския организъм. Подобни състояния не трябва да се неглижират от родителите, тъй като често при тях дори се налага хоспитализация.

Сред честите за лятото оплаквания при децата са и такива, свързани с вирусни инфекции, протичащи с висока температура, кашлица. Както казах, ние сме на разположение в Детския неотложен кабинет за своевременна консултация“, коментира д-р Христо Иванов, началник на Детско отделение в МБАЛ „Бургасмед“, който също преглежда с екипа от педиатри в специализирания кабинет.

Детското отделение на силистренската болница изцяло обновено

Предстои кабинета да работи и с направления по Здравната каса до дни, коментира екипа на ДКЦ „Бургасмед“.

Източник: https://www.burgasnews.com/