Нещо невероятно се е случило скоро в щата Масачузетс. Случаят е изключителен, шансът за нещо подобно е 1 на 10 милиона!

В Бразилия разделиха успешно сиамски близнаци

Жителка на американския град Тонтън прекарала една от най-редките форми на бременност, след което родила две различни двойки близнаци наведнъж.

35-годишната Ашли Нес родила две момичета и две момчета. Раждането е извършено в Бостънската клиника с цезарово сечение в 28-та седмица на бременност. Децата се родили с разлика от минута. Те ще прекарат следващите осем седмици в болница под наблюдението на лекари.

Жената имала две яйцеклетки, оплодени едновременно, всяка от които след това се разделила на две части. Тъй като отделените яйцеклетки били в различни плаценти, оформили се два различни комплекта близнаци. Подобно явление се наблюдава много рядко, около веднъж на 10 млн. бременности.

Новородени близнаци отказват да спрат да се прегръщат

„Ако имаше толкова късмет на лотарията, щеше да е много богата“, каза Ахмет Башат, директор на Центъра за фетална терапия и професор по акушерство и гинекология в Медицинския университет „Джон Хопкинс”.

Нес е фризьорка на непълен работен ден и живее в дом с три спални с 8-годишната си дъщеря, 47-годишния ѝ приятел и двамата му най-малки синове. Преди да забременее, жената претърпяла четири спонтанни аборта.

Източник и снимки: https://people.com/