Електронно табло ще съобщава в реално време кога в Стара Загора се ражда бебе. Инициатори са Ротари клуб Стара Загора, които целят да превърнат цифрите в нещо положително, като раждането на нов живот, каза за Радио Стара Загора президентът в оставка на клуба  – Васил Демирев.

ДОБРИ НОВИНИ В СТАРА ЗАГОРА - РОДИХА СЕ ТРИЗНАЦИ

Познатото за всички старозагорци място за срещи, известно като „Часовника“ ще се превърне в място за добри новини, казват още организаторите на инициативата. Електронното табло ще работи на принципа на приложение, чрез което трите АГ болници в града ще предоставят информация в реално време за новородените бебета в отделенията. Освен часът и датата на раждане ще бъде изписвано и първото име на новороденото, а тази хубава новина ще бъде съпроводена и от звуков сигнал, допълни Васил Демирев.

БЕБЕ С ПОСЛЕДНА ЯЙЦЕКЛЕТКА

Очаква се електронното табло да бъде монтирано до дни и съвсем скоро старозагорци ще имат възможността да са сред първите, които ще научат за появата на бебе в една от трите АГ клиники в Стара Загора.  През останалото време ще се визуализира обобщена информация за броя на бебетата, родени от началото на годината до момента.

Източник: https://bnr.bg/