Фенове на ЦСКА организират търг с фланелка, подписана от Димитър Пенев, за да помогнат на младо момиче да събере средствата, неоходими за нейното лечение. 

Даниела Проданова от Добрич вече две години се бори с тежко и изключително рядко заболяване. Жената изпитва постоянна остра болка. За операцията ѝ са нужни 110 000 лева, които са непосилни за семейството. „Всичко започна преди две години и половина и оттогава борбата за мен и семейството ми е безспирна. Тя е безмилостна и жестока. Никога не съм вярвала, че тялото ми може да изпита толкова силна, пареща и остра болка. Невропатична - всекидневна и хронична. Не съм мислила, че съзнанието ми може да почувства такъв парализиращ страх, безпокойство, отчаяние, безсилие и още куп непознати усещания“, казва Даниела.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Първоначално болката се появява в гръбначния стълб, а след това се премества в сакрума и ходилата. Стига се до костна ерозия и други симптоми, които влошават състоянието на жената. „Никога няма да забравя дните, в които цялото ми тяло изгаряше и никой не можеше да ме докосне, както и вечерите, в които не спях, защото не можех да опра кожата си до леглото. Оттогава сме посетили над 30 специалисти в областта на неврохирургията, неврологията и други, както в страната, така и в Турция и Италия. Имахме консултации с лекари от Австрия, Германия и Америка. Неведнъж бях в болница, проведох стотици физиотерапии, приемах десетки медикаменти и всичко това без успех“, споделя още Даниела.

В началото лекарите не могат да поставят диагноза. След това един от видните български неврохирурзи я посочва, а негови колеги от чужбина я потвърждават. Заболяването е изключително рядко и се нарича "Периневрални кисти на Тарлов". То засяга централната нервна система. С него са диагностицирани до 5% от населението на земята, като в по-малко от 1% болестта протича с ужасяващи симптоми, които значително лимитират начина на живот и в много случаи се стига до инвалидизация.

„Още не мога да повярвам, че пиша това, че не е поредния кошмар. Мислих, че донякъде съм го приела. Диагнозата може би, но не и това, че състоянието ми винаги ще е такова. Затова се обръщам към Вас и споделям най-съкровеното, с надеждата, че ще ми помогнете да събера сумата от 110 000 лв. до средата на месец януари, за да мога да се подложа на операция с д-р Франк Фегенбаум, американски лекар, който идва три пъти в годината в Кипър за да провежда операции на пациенти от Европа.“, казва още жената.

Докато чака линейка повече от час, жена роди в двора с помощта на съседка

Феновете на футболен клуб ЦСКА откликват на зова за помощ и пускат на търг фланелка на „червените“, лично подписана от легендата Димитър Пенев! Наддаването тече във Фейсбук групата „Трибуна сектор Г“. Търгът ще продължи до 19:40 ч. на 26 ноември. Всеки, който иска да подкрепи Даниела, може да го направи и чрез дарение по някой от посочените начини:

enlightened Дарителска сметка в лева в ДСК:

BG06STSA93000030202678 - Revolut: revolut.me/danielaprodanova

Източник и снимка: https://stolica.bg/