През март се навършиха четири години, откакто COVID-19 официално пристигна в България. За повечето деца пандемията вече е далечен спомен, свързан с неприятни ограничения и дълго време, прекарано вкъщи. Но животът на други остава белязан завинаги, защото болестта отне мама или тати, а в някои случаи и двамата… С последната си благотворителна кампания, Фондация „За доброто” ни напомня именно за тях — децата на медици и учители, загубили битката с болестта. 

С по 100 лв. повече ще дава общината на семействата с новородено в Монтана

През изминалите години фондацията събира писма на децата. Понякога те са изпълнени с болка, написани до родителя, който вече го няма. Понякога са пълни с надежда и спомени. На пръв поглед изглеждат обречени да останат без получател. Точно оттук започва кампанията „Писма за доброто”. 

На специално разработен уебсайт са публикувани откъси от писмата на децата с апел да им бъдат изпратени отговори. И те не закъсняват. Само в рамките на няколко седмици своите послания изпращат писатели, поети и обществени личности като Рене Карабаш, Николаос Цитиридис, Илиян Любомиров, Петър Тухчиев, Димитър Стефанов, Иван Тотев, Георги Ненов, Самуил Петканов, Лилия Йовнова, Мариана де Мео, Жени Алексиева и др. Техните думи даряват вяра и сила на децата, които все още се борят със загубата на близък човек, а покана да последват примера им получават всички желаещи да се включат. В края на кампанията всички събрани писма ще бъдат отпечатани в специално книжно издание. 

18 бебета се родиха за 24 часа в болница Селена

Освен морална подкрепа, Фондация „За доброто” се грижи и за бъдещото развитие на децата. На уебсайта потребителите могат както да изпратят еднократно дарение към Фонд за децата на герои, така и да станат ментори, като осигурят дълготрайна грижа за едно от децата. 

Не оставяй писмата без отговор и мечтите без надежда. Изпрати своята подкрепа до децата на герои на www.pisma.zadobroto.com

Фестивалът 'Семе българско' сподкрепя двойки с репродуктивни проблеми

Кампанията се реализира с любезното съдействие на Бизнес Парк София, Метрореклама,  Печатница J Point и JCDecaux България.