На 29-ти март, на пресконференция в пресклуба на БТА Български обединени птицевъди и фондация „Искам бебе“ обявиха старта на съвместна благотворителна кампания „БОРАК – ГЕРОИ ЗА ЖИВОТ“, която ще финансира лечението на двойки, нуждаещи се от инвитро процедура, за да имат свое дете, но не покриват критериите на държавния фонд Инвитро (ЦАР).

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

В рамките на кампанията Български обединени птицевъди се ангажират да даряват по 1 стотинка от продажбата на всяко яйце под марката „Борак“ в подкрепа на всички действащи инициативи на фондация „Искам бебе“, сред които: съвместната кампания на БТА и „Искам бебе“ - „Бебе навреме“, кампания за донорството на яйцеклетки, директно финансиране на инвитро процедури и информационни кампании. 

Яйцата с марката „Борак“ ще бъдат разпространявани в търговската мрежа на всички 11 магазина на „МЕТРО“ в цялата страна от 1 април т.г.. Очакваните дневни дарения, изчислени на базата на реализираните продажби от миналата година, са в размер на минимум 300 лв. на ден, месечно приблизителната сумата би била около 9 000 лв., а прогнозната годишна -  около 108 000 лв.

Български обединени птицевъди е сдружение на 6 български ферми с доказана дългогодишна репутация в отглеждането на кокошки и производството на яйца, които заедно са готови да скъсят пътя в дистрибуцията на продуктите, да създадат повече стойност за всяко яйце и да осигурят по-добра перспектива за българските семейни ферми. 

Обединението им цели да промени изцяло модела, по който се предлагат яйцата в България, за да се подобри значително качеството им чрез скъсяване на веригата на доставка и осигурявайки най-пряк и бърз път от фермите до магазина. Български обединени птицевъди превръщат работата си в кауза, повишавайки информираността за значението и ползите от консумацията на яйцата. 

Защо се увеличава броят на семействата с репродуктивни проблеми

Всеки иска да бъде герой и никога не е било толкова лесно, колкото днес. Можете да бъдете герои всеки ден като изберете „Борак“ и така ще дарите 1 ст. от продажбата на всяко яйце за каузата на фондация "Искам бебе". Нека заедно помогнем в битката на стотици семейства да имат свои деца. Нека в България се раждат повече бебета с нашата обща помощ.

Участници в пресконференцията:
Адв. Мария Янева – председател на фондация „Искам бебе“
Д-р Явор Малинов – АГ, репродуктивен специалист
Даниел Божанков – управител, Български обединени птицевъди
Весела Василева – комуникационен мениджър, яйца „БОРАК“
Ивайло Пенев – ръководител сектор „Свежи храни“, МЕТРО