Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Наоми Осака обяви, че е бременна с първото си дете и планира да се завърне на корта за откритото на Австралия през следващата година.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

25-годишната японка се оттегли от първия турнир от "Големият шлем" за годината миналата седмица, без да посочена официална причина, но сега публикува снимка от видеозон в социалните мрежи и потвърди, че очаква бебе.

"Последните години бяха интересни, но този най-труден период от живота ми може би е най-забавният. Последните месеци далеч от спорта ме накараха да ценя и обичам още повече играта, на която посветих живота си. Осъзнах също, че животът е твърде кратък и не трябва да приемам някои моменти за даденост. Знам, че пред мен предстои още много в бъдеще, но едно нещо, което очаквам с най-голямо нетърпение, е детето ми да гледа един от моите мачове и да казва: "Това е майка ми", написа Осака в Туитър.

"2023 година ще бъде пълна с уроци и се надявам да се видим в началото на следващата година, защото ще бъда на Откритото първенство на Австралия през 2024-а. Обичам ви всички безкрайно", добави тя.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Японката е бивша №1 в света и четирикратна шампионка от "Големият шлем", след като спечели по два пъти откритото първенство на Австралия (2019, 2021) и откритото първенство на САЩ (2018, 2020).

Източник: https://www.24chasa.bg/
Снимки: instagram naomiosaka