Студените дни все още не са свършили. Всяка мама се тревожи - ще простуди ли детето, няма ли да го претопли? Предизвикателствата на различните сезони са много. Когато температурите са ниски, разходките навън не са забранени! Не лишавайте малчо от тях, а просто бъдете внимателни и обличайте детето правилно. 

За да научим повече за облеклото на мъника в студените месеци, а и по принцип, на гости при нас поканихме Христина Шопова, собственик и управител на българската марка за детски дрехи „Шушулка“, а също и майка на три деца

Училище за родители - Ани Събева с практически урок по бебеносене

Малките деца усещат и могат да се справят със своята терморегулация, различно от нас. Ето защо, докато са все още мънички и новородени, те трябва да се обличат повече. Много често обаче в старанието си да осигурим комфорт на бебето, ние забравяме, че все пак важно и ключово за правилното развитие на детето е то да се климатизира към нормалната среда, в която живеем

enlightened"Оптималната температура според учените за деца и бебета в стая вътре е 20-22 градуса." 

На въпроса: "Как да обличаме бебето?"

Хриси отговори: "Ако работим с памучни дрешки, които са най-разпространените дрехи за бебета - два слоя памук и някакво леко одеалце, ако вкъщи е по-хладно са напълно достатъчни." Ако обаче използваме мерино - достатъчни са един слой дрешки и едно мериносово одеяло отгоре. По този начин комфортът на бебето е гарантиран. Мериното е правилен избор, защото тази материя задържа топлината на бебето. Тъканта е тънка, защото запазва телесната топлина, без обаче да претопля. 

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Научихме какво да правим, когато бебето се изпоти и разбрахме, че при покупката на бебешки дрешки е добре да взимаме винаги един размер по-голям от този, който смятаме, че ни трябва. Бебетата се раждат в много висок диапазон от килограми. Важно е да не се презапасявате с дрешки, а да заложите на няколко основни неща. Гардеробът на малчо въобще не е толкова голям, колкото предполагате. 

Още от ценните съвети на Хриси може да чуете тук: