Запознайте се с Борис - първото бебе, което се роди в клиниката по акушерство и гинекология към болница "Селена" през 2023 година. 

Борис дойде по естествен път в 11.13 часа на 1 януари в екипа на д-р Светлана Петрова, неонатолога д-р Борислав Дренски и ак. Динка Негалова. Момченцето е първо дете за мама Даниела. 

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Контракциите на младата жена започнали минути преди полунощ на прага на Новата година. "Разбрах, че раждането е започнало, а така ми се хапваше баница... Затова изчаках да мине полунощ, да посрещнем годината, да си хапна парче от баницата, и тогава тръгнах към болницата", разказва майката.

Даниела мечтаела да има три деца, но с половинката ѝ не бързали да започнат реализирането на това намерение. Една среща със сестрата на Дани и случайно вмятане в разговора, че за три раждания е нужно време, накарало двойката да повдигне темата за бебе.

Бременността дошла още с първия опит, а деветте месеца минали безпроблемно. А на въпроса защо е избрала да роди по естествен път, получихме най-правилния отговор: "Защото нямах индикации, които да изискват оперативно раждане".

Мама Даниела и бебе Борис вече са в къщи в отлично здраве и с нетърпение и вяра в чудесата, които им предстои да откриват заедно! А ние пожелаваме на Борис да продължава да бъде първи във всичко през целия си живот!

Източник и снимка: FB УСБАЛАГ Селена