Да очакваш дълго чудото, да се бориш, без да се замисляш нито за миг да се откажеш, да преглъщаш болка след болка и да прескачаш трудност след трудност... Животът е низ от радост и сълзи и трябва да намерим в себе си сили да се справим с всяко негово предизвикателство, вярвайки, че на финала наградата ще бъде в пъти по-сладка, специална, желана и щастлива. Всяко семейство, което копнее за рожба, знае добре колко ценен е подаръкът, дошъл след години в очакване, болка, тревога, страх и надежда. 

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Сега, мили читатели, споделяме с вас една история - сурова, истинска и дълбока - такава, каквото само животът може да нарисува. Думите намерихме във фейсбук страницата на МЦ "Д-р Калчев". 

В "ЗДРАВЕ НА ФОКУС" ГОВОРИМ ЗА:

"На кратко - ние сме на края на пътят си, броим часовете до появата на новия живот, създаден от екипа на вашия медицински център "Д-р Калчев ". 

Всичко започна малко преди Коледа, 2021-ва година, когато след множество обещания и опити в други клиники и пет спонтанни аборта, ние се озовахме във вашият кабинет, д-р Калчев. Приемахме ситуацията много отговорно и вече бяхме решени на всичко само и само да успеем да прегърнем рожбата си, която вече четири години очаквахме.

По време на прегледа Вие ни съобщихте, че ще трябва да направим хистероскопия и допълнителни изследвания, консултация с имунолог и хематолог, а ендокринолога ще е нужен при започване на бременност, тъй като съм с диабет. Още през януари, годината започна с моята операция. Оказа се, че имам наличие на проблем в резултатите от имунологичната биопсия и доц. Михайлова ще трябва да работи с нас, за да назначи терапия. Следвахме плана стриктно, макар и трудно да успявахме да набавим някои от медикаментите, екипа ви винаги бе съпричастен и даваха съвети и търсеха наравно с нас.

Да родиш детето на най-добрата ти приятелка - история в снимки за даровете на сурогатното майчинство

Намерихме всичко, бяхме готови за старта на опитите през март, имахме медикаменти, имахме консултация от д-р Тончев и подготовка за изпълнение. Не след дълго, точно на 25.03 - Благовещение, ние видяхме положителен тест за бременност! БЧХГ беше едва 17.6, но беше факт! Задействахме всички сили и започнахме да изпълняваме стъпка по стъпка всяка ваша дума и лечение. Бременностите си досега аз губех между 6 и 8 г.с. и този път чудото се случи - аз подминах срока, влизайки в 12 г.с. и виждайки на монитора на д-р Чучумишев това човече, което расте, поемах глътка надежда и продължавах напред. Седмица след седмица, месеците си вървяха, а аз вече бях видимо бременна.

Макар и с не малко препятствия, допълнителни усложнения от дефицит на витамини и ниски нива на желязо и диабет, все пак успяхме с общи усилия на вашия екип да сътворим чудото! 

След 10 години, 8 инвитро процедури и извънматочна бременност - Петя вече е мама

В навечерието на Коледа, продължаваме да очакваме появата, макар и тя да не бърза да се срещне с нас, знаем, че се чувства добре и очакваме всеки момент да бъде в прегръдките ни!

Благодаря ви! Благодаря, че ни дадохте шанса да имаме човек за всичко, който да знае кога и как да се намеси, за да стигнем успешно до финала! Вие сте ангелите на семействата, мечтаещи за бебе! Вие сте велики!"

Източник: МЦ "Д-р Калчев"