Осем бебета проплакаха през 2022 година във видинското село Градец. По традиция кметът на населеното място Илия Томов ще дари на всяко едно от децата сума в размер на 150 лева, отделяни от заплатата му. Томов посети вече няколко от бебетата. В началото на новата година предстои да се срещне и с останалите. 

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Случайно или не, това се случва точно по време на коледните празници: "Това е съвпадение, че е предколедно, защото децата като се родят минава около месец и след това ги посещавам. Има още на три деца да дарим, но се разбрахме след Нова година. Тази година имаме бум на бебета. Имахме по пет-шест, сега имаме осем."

Сред бебенцата, родени тази година и получили вече дарението, са Кристина и Лазар.

"Кристина е родена на 22.10.2022 г. и е регистрирана като жителка на с.Градец, общ.Видин. Тя е трето дете в семейството на Мари и Краси, а батковците са неотлъчно до малката си сестричка и винаги в помощ на майка им. Щастливи сме да изпращаме старата година с хубави емоции.Нека щастието, здравето и късмета да съпровождат неотлъчно малкото слънчице!" 

Това гласи публикация във фейсбук страницата на Кметство с.Градец, Община Видин. От друг пост научаваме, че бебе Лазар е роден на 08.07.2022 г. 

Илия Томов прави дарение на всяко новородено от 2011 година насам. Именно тогава започва и първият му мандат като кмет на селото. Чудесна традиция, която несъмнено предизвиква усмивки по лицата на щастливите мама и тати.

9 668 лева събрани за малкия Гого на празничния базар в Хасково

Екипът ни се зарадва силно на новината за тези дарения. Споделяме хубавата емоция и желаем всички жители на село Градец да бъдат здрави, щастливи и благословени. 

Източник и снимки: ФБ Кметство с.Градец, Община Видин