Здравейте! Казвам се Гюлнур и нашата история започна през 1997 година, когато веднага след сватбата забременях без проблем и очаквахме с голямо нетърпение нашето първо детенце. Имах съвсем нормална бременност. За съжаление го загубихме 3 дни след раждането. Според нас беше лекарска грешка, а според тях - порок на сърцето.

yesИзчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Оттам нататък се започна едно ходене по мъките, защото, въпреки че нямаше проблем, аз не забременявах. Лекувахме всичко, но не се получаваше. След 1 спонтанен аборт и 7 години лечение, през 2005 година си осиновихме дете. И решихме да оставим всичко в ръцете на съдбата. В резултат от хормонално лечение, получих белодробна емболия.

След още 15 години и още един спонтанен аборт, забременях в началото на Ковид пандемията, без да сме правили нищо по въпроса. Вече бях на 44 години и след толкова години чакане даже и не мислехме за бебе.

Наложи се през цялата си бременност да правя инжекции с хепарин и имах големи кръвоизливи в 7-а и 9-а гестационна седмица. Даже не се радвахме за бебето от страх да не се повтори всичко.

През март 2021 година се появи нашето малко неочаквано чудо. Родих на 45 години с планирано секцио, защото лекарите в Германия, където живея, не искаха да рискуват. Сега имаме едно ангелче на небето и двама сина със 16 години разлика. Никога не съм мислила, че ще родя с 23 години разлика, но ние и много хора покрай нас започнахме да вярваме в чудеса.

yesБебе, родено с рядък дефект на коремната стена, оцелява и посреща Коледа у дома

Исках да споделя нашата история, за да покажа, че и това се случва. Никой не знае какви изпитания и радости ще му поднесе живота.

Пожелавам ви весело посрещане на новата година и много поздрави на целия ви екип. 

Текст: мама Гюлнур