Участието им в телевизионния формат ,,Един за друг” се превръща в изключително приключение и предизвикателство, случващо се веднъж в живота. Много често си връщат лентата назад и си спомнят с радост и вълнение за престоя им във вилата на любовта. Благодарни са на всички участници и екипа, с които създават незабравими спомени и трайни приятелства. Приемат победата като поредното доказателство, че всъщност наистина са един за друг и че заедно са по-силни. Това ги прави още по-сплотени, мъдри и вярващи в истинската любов. Допускат и факта, че може би минават към графата на скучните двойки, които мечтаят да остареят заедно и за които семейните ценности не са демоде (за последното получават и бурни аплаузи).

След 10 години, 8 инвитро процедури и извънматочна бременност - Петя вече е мама

За нас е удоволствие да ви срещнем с Искра и Йордан, които вече са родители и често се доверяват на материалите в ,,9 месеца‘‘, черпейки от тях съвети и вдъхновение. Говори Тя, но във всяка нейна дума се крие личното местоимение Ние.

БЪДЕЩЕТО ТУК ИЛИ ИЗВЪН ГРАНИЦА 

За съжаление, не успяхме да се установим трайно в България, но за сметка на това пък посещаваме доста често родината си и опитваме да оставим следа след себе си именно тук. Учим и Елинор на любов към страната ни, стремим  се да ѝ показваме повече от прекрасните кътчета в България. Всеки родител иска да научи децата си на толкова много добри неща – да бъдат уверени, да бъдат отговорни, да са ученолюбиви, да помагат вкъщи, да уважават другите, да бъдат честни и трудолюбиви… но на първо място за нас – в ролята ни на родители, е важно Ели да израства щастливо, свободно и безгрижно дете. Поддържаме тезата, че всичко това се постига много по-лесно със забавление, игри, усмивки и чувство за хумор. Всички знаем, че децата получават основните и най-важни примери за изграждането им като хора в семейството и средата, в която израстват.

За момента живеем във Великобритания, но обстоятелствата са толкова променливи… Кой знае какво ни е подготвило бъдещето? Някой ден може да успеем да се установим в България.

ПОНЯКОГА ИМА И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

Ние приемаме отглеждането и възпитанието на Ели с много позитивизъм и търпение. Всяка възраст си има своите предизвикателства и трудни моменти и заедно се учим да преминаваме през тях по възможно най-лекия и весел начин. За момента не бих казала, че имаме особени трудности. Може би най-голямото предизвикателство беше безсънието през първите месеци, но и това отмина. ,,Всичко с времето си‘‘, както се казва… Може би предстоят трудните моменти, (тийнейджърските години), но дотогава има доста време…

НА ЗАДЕН ПЛАН 

Професионалното ми развитие за момента е изместено от отглеждането, развитието и възпитанието на Ели, но страстта ми към здравословното хранене стана по-силна, а и опитът ми в детската кухня се обогати. По време на бремеността си успях да напиша книга със съвети и рецепти на тема детското здравословно хранене, която за момента не е издадена, но днес разбирам, защо всъщност не се случи тогава тази книга… С днешна дата и с повече житейски опит бих променила и добавила още съвети и рецепти в помощ на родителите относно отглеждането и хранетето на децата им. Подготвям още нещо изключително полезно и интересно, свързано с развитието на децата, но с радост ще споделя в пълни подробности за него много скоро, когато стане факт. Някак искам да изпипам всичко до най-малкия му детайл и тогава да запозная аудиторията с финалния резултат.

Пътят на едно осиновяване - трогателни кадри проследяват момента

СВЕТЛИТЕ ДНИ

Коледа е един от любимите ни празници. Внася толкова доброта, настроение и красота в домовете ни. Плануваме да изкараме празниците в България, със семейството ни. По неписан закон сме винаги заедно и тази година няма да изменим на традицията. Готвим традиционните за празничната трапеза български ястия, играем игри, спомняме си за моментите от изминалата година и всеки си създава цели, които се стремим да осъществим през следващите 12 месеца.

ПРИМЕР, ПРОМЯНА И ПРИОРИТЕТИ 

Когато едно малко човече се появи и вие сте целият му свят някак естествено слагаш всичко останало на заден план. Отглеждането на дете е свързано с малко сън и много задачи, но всичко е преодолимо щом имаш подкрепа. Дани е изключително грижовен баща и съпруг, за което единствено мога да бъда благодарна. Елинор има баща за пример, който ще ѝ покаже какъв би бил истинският партньор.

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

ЩЕ ВИ ПОЖЕЛАЯ...

Често в забързаното си ежедневие, заради дългия лист със задачи за деня, забравяме, че децата ни няма да бъдат винаги малки, разхвърляни, неопитни и няма постоянно да търсят първо нашето одобрение за всяка стъпка. Ние също няма да бъдем винаги изморени, недоспали и сякаш изгубени в целия хаос от разхвърляни играчки, кошове с пране и храна по пода… Да! Всичко това ще премине – неустно, като миг! Нека се спрем за секунда и да се замислим, да се насладим на истински важните моменти от родителството и отговорната задача, която сме поели за създаването и възпитанието на Нашето утре.

Благословени сме да бъдем родители и трябва да вдишваме от всички нюанси на родителството, във всеки негов етап, защото тези споделени дни са временни.