Да бебеносим е чудесно. Малчо е сгушен спокоен, в близост до майчиното сърце, мама се радва на близостта с бебето, докато едновременно с това ръцете ѝ са в готовност да се фокусират и върху друга задача, удоволствието е взаимно, а ползите за развитието на детето са не една или две. За да научим повече за бебеносенето, а също и да разберем как правилно да настроим ергономичната раница, на гости при нас поканихме Ани Събева. Тя е създател на Слингомания - библиотека за ергономични носилки и Програма "Спокойни бебета"

enlightenedУчилище за родители - Бебеносенето и неговото начало. Съвети от Ани Събева

С практически урок и ключови съвети Ани ни показа правилния начин да бебеносим и ни убеди, че причините да го направим са безброй. 

  • Що е то ергономична раница? 
  • Що е то хибридна носилка?
  • Каква е разликата в позицията на детето?
  • Коя е здраволосвната позиция на бебето по време на бебеносенето?

Ани Събева отговори на всички често задавани въпроси. Тя ни разказа, че всички ергономични раници се състоят от колан, който може да бъде широк, тесен, твърд, мек, подплатен, неподплатен, а също и комбинация от всичко изброено. Сподели ни още и кои са предимствата на свиваемите ергономични раници. По нейните думи, когато изберем свиваема ергономична носилка, можем да я използваме както за дете на година и половина, така и за едно двумесечно бебе

enlightenedДа се вкопчиш в Живота от първия ти миг в коремчето на мама. Мирена Керезова разказва

ЕТО И НАГЛЕДНО КАКВО И КАК ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ:

 

Преди практическия урок на Ани, на гости при нас полезни съвети за бъдещите и настоящи рдоители, даде и д-р Жана Тодорова, педиатър и детски гастроентеролог. Тя ни разказа повече за здравословното хранене на кърмачето и малкото дете. Научихме, че те са основа за здравно благополучие. Разбрахме също, че наш помощник тук винаги можем да открием в лицето на Aptamil. За неговите предимства и ползи, нашият гост ни разказа подробно.