Шест са бебетата, родени в Добрич, благодарение на финансовата помощ на общината към семейства и двойки с репродуктивни проблеми. Фондът за подпомагане работи за пета поредна година, като за следващата идеята е независимо от финансовите трудности, неговият бюджет да бъде увеличен.

9 668 лева събрани за малкия Гого на празничния базар в Хасково

В областта за изоставените деца се грижат 57 професионални приемни семейства, настанените в тях деца са 31.

За пет години над 100 000 лв. от бюджета на Община Добрич са били предназначени за инвитро процедури и медицински прегледи на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, посочи кметът Йордан Йорданов:

„В този период сме помогнали на 21 двойки с репродуктивни проблеми и резултатът е, че можем да се похвалим с шест „общински“ бебета. Това за нас е много хубава емоция“.

Броят на професионалните приемни семейства към момента в област Добрич е достатъчен, за да се осигури адекватна грижа за изоставените бебета и деца, заяви началникът на Областния екип по приемна грижа Даниела Иванова:

„Но в общ план се наблюдава едно намаляване на приемните семейства в областта“.

Oпределeте кръвната група на вашето детето, още преди то да се е родило

По думите на Даниела Иванова, благодарение на работата на Комисията по осиновяването в област Добрич, за децата много бързо се намират и постоянни семейства.

Източник: https://bnr.bg/