Преди броени дни един от малките големи герои на болница "Селена" - Криси, отпразнува втория си рожден ден. 

Историята на Кристиана е история за волята да се бориш с за живота въпреки всичко и всички. Историята за надеждата, която се нуждае само от един съмишленик, за да я накара да порасне и да случи чудеса. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

В 22 гестационна седмица Марина разбира от акушер-гинеколога си, че е с пролабирал околоплоден мехур и бременността е обречена. Младата жена посещава специалистите в една от големите болници в Пловдив. Лекарите там също заключават, че бременността задължително трябва да бъде прекъсната. Дори хоспитализират Марина, за да я подготвят за процедурата. Семейството обаче настоява да се консултира с трети специалист. 

Така попаднали в болница "Селена". На д-р Даниел Ставрев се натъкнали съвсем случайно, но искрицата надежда, която им дал той, запалила истински огън. Заедно взели решение да се борят за живота на нероденото бебе. О тук нататък всеки ден бил макар и малка, но спечелена битка. Всеки ден, прекаран в майчината утроба, увеличавал шанса за живот на Криси. 

Три седмици по-късно Криси се роди едва 700 грама и борбата за това да я има се премести в интензивния неонатологиен сектор на болницата. 106 дни денонощни грижи от екипа на д-р Мария Нещерова и силната воля на новороденото мъничко човече доведоха до победата на живота. Животът, който преди броени дни отпразнува своя втори рожден ден. 

Бъди честита, мила Криси! Расти с уроците по вяра и никога не ги забравяй! Защото вярата и един съмишленик, могат да направят невъзможното възможно!

Източник и снимка: УСБАЛАГ Селена