10 дни лекарите в болница в полския град Познан се бореха за живота на новородено бебе, за което има съмнение, че е бито от родителите си.

На 26 март сутринта момченце на 22 дни е прието в много тежко състояние в болница в Гожув Велкополски – град в Западна Полша. Въпреки че не е имало външни следи от наранявания, прегледите установяват сериозни вътрешни травми.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Лекарите веднага се усъмняват, че може би става въпрос за домашно насилие, пише полското издание gorzowwielkopolski.naszemiasto.pl.

Тъй като здравословното състояние на новороденото е било много тежко и се е нуждаело от специализирана неврохирургична помощ, е взето решение да бъде транспортирано до болница в Познан.

„При приемането на бебето лекарите са разговаряли с родителите му. Попитали са ги дали се е случило нещо необичайно с него. Те ги уверили, че не е имало подобна ситуация. Едва след изследванията се оказало, че е със сериозни вътрешни наранявания и бе взето решение да бъде транспортирано до Познан“, казва директорът на болницата в Гожув.

Лекарите от неонатологията в Познан разказват, че не са се сблъсквали с такъв случай в дългогодишната си практика. Докарват при тях новороденото със сериозни вътрешни наранявания на главата, а лекарите се борят за живота му 10 дни. За съжаление, момченцето издъхва.

Рекорд в 'Майчин дом' - 16 двойки близнаци се родиха през март

„Това са най-трудните моменти в работата на лекарите. Ужасяващо е и е трудно да се примириш с нещо подобно“, казва лекар от болницата.

Лекарите от болницата в Гожув веднага информират полицията за случая, с който се заема и прокуратурата. В края на март са задържани майката и бащата на момченцето  на 24 и 25 години. Повдигнато им е обвинение за малтретиране на новородено и причиняване на тежка телесна повреда.

Източник: https://btvnovinite.bg/