Здравейте, мили хора с добри сърца! Аз се казвам Велислава, на 32 г. от гр. Добрич! Майка съм на три прекрасни дечица - Мария на 7г., Мая на 5г. и Петър на 2г. Имам едно прекрасно семейство и любящ съпруг! Имах всичко! Докато не дойде един ужасен ден и диагнозата РАК НА ГЪРДАТА С РАЗСЕЙКИ В ЛИМФНИТЕ ВЪЗЛИ, 4 СТАДИИ.

И нужните ми 123 634 лв. за скъпоструващо и животоспасяващо лечение в Турция! Сума, която е непосилна за нашето семейство! 

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

Всичко започна така безобидно, подути лимфни възли на врата, на които в началото не обърнах голямо внимание през януари месец 2022 г. Все пак пуснахме кръвни изследвания, всичко беше наред. С децата около мен всеки ден е лудница, и така минаха още 2 месеца, но лимфните възли си стояха там, заедно с подутина в лявата подмишница.Започнах обикаляне по изследвания назначени от хематолог. Отново кръвни, ренгенова снимка на бели дробове, ехогравско изследване на млечни жлези, на коремни органи, ларингоскопия, и всичко отново изглеждаше наред, освен странната форма на лимфните възли на врата. Тогава дойде ред на първата биопсия на лимфен възел от ляво на врата ми 28.06.2022 г. в УМБАЛ Света Марина, гр.Варна!

Резултатът ме разтърси! Не можех да повярвам, та те на мен ли казаха, че имам рак!!! На мен майката на три деца, за които докторите не можеха да повярват, че имам, защото казваха, че не мога да бъда майка! ЗАЩО ГОСПОД  ми ги даде, а сега иска да ме вземе от тях!

Последва първият пет скенер на 26.07.2022 г. Там видяха малкото образование в гърдата с размери 3мм, засегнати лимфни възли в гръдния кош, подмишница и левият край на врата ми!

Не можех да чакам комисията във Варна и веднага се пренасочих към гр. Плевен, в частна болница Сърце и Мозък. Веднага се задействаха. Последваха две нови биопсии, една от гърдата и една от лимфен възел на подмишницата, за да бъдат сигурни в поставената диагноза! И така на 17.08.2022г. ми се обадиха да ми кажат поставената диагноза - С50.4 Горен външен квадрант на млечна жлеза КАРЦИНОМА ГЛАНДУАЛЕ МАМЕ.СТ.ПОСТ БИОПСИАМ. МЕТА LN ЦЕРВИКАЛИС(КОЛИ)(С77.0)МЕТА LN АКСИЛАЕ.МЕТА LN МЕДИАСТИНИ (С77.1). СТАДИЙ рТ1аN3Cm1 - IV. HER2+. Кi67 60-80%.

Започна лечение. Химиотерапия заедно с таргетна терапия - с Дотаксел, Перджета и Херцептин, на 05.09.22! Отсъствах често, децата го приемаха много трудно. Постоянно плачеха но вярвах, че съм в правилната посока! Правих алергични реакции и какво ли не. Минаха 3 курса, направихм обикновен скенер, казаха, че клетките се повлияват и всичко върви наред! Направихме още 3 курса , като последния беше на 30.12.2022 г. след което последва пак обикновен скенер. Незнайно защо ренгенолозите не бяха разчели врата ми, и вярвах, че всичко е наред, щом не са го разчели значи са изчезнали! ДА АМА НЕ! Изпратиха ме не консултация с хирург, уж за операция. Но доктора не пожела да предприеме такава, без нов пет скенер.

5-годишно момченце претърпя операция след удар от възпитателка

И на 31.01.23г. беше вторият ПЕТ скенер в гр. София в болница Аджибадем.

Оказа се, че заболяването не само е още там, но е и ПРОГРЕСИРАЛО. Вече имаше много повече заразени лимфни възли от ляво, а и се бяха прехвърлили и от десният край на врата ми! Последва нова биопсия от врата, четвърта на брой, защото лекарите не знаеха какво и защо се случва (12.02.2023г.) резултата беше, че рака е сменил статуса си и вече не е Her2+, а Her2-. Обясниха ми, че туморът е хетерогенен и затова се е сменил. Последва и смяна  в лечението. Започнахме хормонална терапия с Рибоциклиб, Летрозол и Золадекс!

На 24.02.23г. започнах с първата инжекция золадекс, на 07.03.23г. започнах летрозола и на 17.03.23г. Рибоциклиб! В началото на април месец гърдата ми, заедно с всички засегнати лимфни възли се подуха. Станаха твърди и болезнени на допир. Веднага отидохме на преглед в Плевен, където казаха, че е реакция на организма към лечението. Разбира се бях правила вече в няколко лаборатории, нови изследвания на биопсиите. И във Варна при Кънчев, и в болницата по хематология в София, при проф. Генова, в Плевен при проф. Поповска, правих консултации и с роф. Тимчева - онколог. Всички потвърждаваха поставената диагноза, и аз спокойна, че ще мине  продължавах да търпя болката, стисках зъби и не показвах на никой около мен , че имам проблем! За моята диагноза знаеха много тесен кръг от хора, не исках да ме съжалява никой! АЗ СЪМ СИЛНА!

Изписаха бебето на родилката, починала след раждането

НО всеки ден усещах, че нещо не е наред! Усещах как всичко се увеличава, усещах този миниатюрен тумор, който никой не виждаше , как расте! На 01.05.23г. гърдата ми се разрани, отвори се рана от нищото! Реакция от лечението това бяха думите, ще мине! НО НЕ МИНАВАШЕ! Болката ставаше нетърпима, плачех постоянно. Дори вече на децата ми не им правеше впечатление. Какво става, мама плаче, подминаваха и продължаваха да играят. То беше постоянно ежедневие! След поредната консултация с онколозите от Плевен, ми спряха едните таблетки за 10 дни докато отида при тях. През тези 10 дни правих нови консултации, отново с проф. Тимчева, която вече казваше, нещо не е наред! Трябва да се включи и друго лекарство, което да потисне по - агресивната компонента. Но в Плевен , държаха на своята схема. Направих консултация с проф. Ненков - хирург във гр. Варна. И тои каза, че според него лечението не е адекватно. Направих онлайн консултация с турски проф. Серкан Кескин! И неговото мнение беше, че нещо не е наред. Всичко това се случваше в една седмица от понеделник до четвъртък. Аз вече бях на обезболяващи, без които не можех, но спираха да действат. В петък на 19.05.23 г. бях отново в Плевен, изписаха ми на бързо таблетките и да си ходя. НО аз не можех да си тръгна, започнах на ново да обяснявам, колко зле се чувствам как не мога да спя, колко много ме боли, разбира се не можах да спра емоциите в мен и се разплаках. И какво се случи - изписаха ми 5 кутии силни обезболяващи, казаха ми да си пия таблетките и след 21 дни, след като свърши поредният 3 курс да отида на обикновен скенер.

Но аз имах и запазена още една консултация, която сякаш се появи от нищото. През седмицата моя далечна позната беше видяла мой пост. Обади ми се, разказа ми за техните премеждия и сякаш с някакво чудо, тези лекари които помагаха на нейното семейство, идваха за първи път в България заедно, точно тази седмица и имаше свободен час! И на 20.05.23 г. аз бях там консултация с турските професори Ибрахим Йълдъз онколог и проф. Джихан Урас - хирург от Университетска болница Аджибадем Атакент!

При прегледа на документите ми и при вида ми, те бяха напълно единодушни и категорични, че аз по спешност трябва да замина за Турция, за нови биопсии на гърда и лимфен възел на врата и нов ПЕТ скенер! Казаха, че нямам никакво време за чакане и ще направят всичко възможно до два дни да ме вкарат в графика и да се случат нещата! Неможех да чакам, направих си папорт в понеделник, изпратиха ми оферта, направихме и невъзможното да съберем 12000лв и в онеделник вечерта пътувахме за Турция!

Във вторни на 23.05.23 г. ми направиха нови 2 биопсии, кръвни иследвания и консултация с проф. Урас. На 25.05.23 г. ми направиха и пет скенера, с още допълнителни изследвания. На 26.05.23 г. вече имаше резултат от третият ПЕТ скенер!

МНОГО ГОЛЯМА ПРОГРЕСИЯ В ЗАБОЛЯВАНЕТО! УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗАСЕГНАТИТЕ ЛИМФНИ ВЪЗЛИ, ПОЯВА НА НОВИ МЕСТА, УВЕЛИЧАВАНЕ НА РАЗМЕРА НА ТУМОРА ВЕЧЕ НА 3СМ. И ВЕРОЯТНИ РАСЕЙИ ВЕЧЕ И В МОЗЪКА!!!

Думите на проф. Йълдъз бяха, че аз съм МНОГО СЛОЖЕН И ОБЪРКАН СЛУЧАЙ! И  ако бях продължила с това лечение, нямаше нещата да свършат добре! За няма и 5 месеца се бях влошила много, а никой не ми обърна внимание! Обезболяващи беше решението на българските лекари!

Малкият Емил Чапкънов има нужда от помощ

Нямаше време да чакам, веднага на другия ден беше и първата химиотерапия която ми назначи. По спешност трябваше да започне лечение, докато излязат всички резултати. Предстои ми ЯМР на мозъка, гастроскопия, защото има съмнения за начало от стомаха, въпреки че на скенера не се вижда. Тях ще направя в България, но всичко останало трябва там! Тест NGS, който е много важен! Химиотерапия, заедно с имунотерапия, и още доста изследвания! От които зависи моя живот и щастието на децата ми да израснат с майка до себе си!

Нужната сума за това животоспасяващо лечение е 62 300 евро или 123 634лв., която е абсолютно непосилна сума за нашето семейство!

Моля ви, приятели, познати и всички хора с добри сърца! Моля ви по-силно от всичко на света - ПОМОГНЕТЕ ми! АЗ НЯМА ДА МОГА ДА СЕ СПРАВЯ БЕЗ ВАС! ИМАМ ЕДНА ЕДИНСТВЕНА МЕЧТА ДА ВИДЯ КАК ДЕЦАТА МИ ПОРАСТВАТ, КАК СТАВАТ УЧЕНИЦИ, АБИТУРЕНТИ, КАК СЪЗДАВАТ СЕМЕЙСТВА!

enlightenedПодкрепете Вели с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по сметка:
https://pavelandreev.bg/campaign/zaedno-za-veli-sreshhu-raka
enlightenedБанка: Алианц Банк България
IBAN: BG70BUIN95611000708188
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Велислава Кирилова
“Алианц Банк България” АД е официалният банков партньор на Фондация “Павел Андреев”. При дарение на каса в клон на банката НЕ ДЪЛЖИТЕ транзакционна такса.
enlightenedВключете се в онлайн базара на платформата 
https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup/