Едно малко ангелче се нуждае от нашата помощ. Детето е здраво, не проявява никакви притеснителни симптоми, расте щастливо, будно и любопитно и е истинско богатство за мама и тати. Лошите новини идват съвсем неочаквано. Оказва се, че момчето се нуждае от спешно от лечение. Сигурни сме, че ако обединим сили, можем да помогнем. Екипът ни желае здраве, сила, надежда и нестихваща вяра на семейството! 

Ето какво споделиха с нас роднини на малкия Виктор:

"Здравейте, мило списание! Обръщам се към Вас със огромна молба за помощ! Става въпрос за едно много желано, обгрижвано, обичано и слънчево детенце!

Виктор Николаев Желев е на 2 годинки и 2 месеца, от гр. Бургас е. Той е нашето съкровище. На 18.04.2022г. постъпва в детска болница "Иван Митев", гр. София, по съвсем друг повод, но изключително неочаквано, тъй като досега детето няма абсолютно никакви симптоми, лекарите му поставиха диагнозата "мускулна дистрофия" - рядко генетично заболяване, което, ако не бъде лекувано, прогресира бързо и заплашва да остави ангелчето ни парализирано.

В България лечение за това заболяване обаче няма. След първоначалния шок и ужас, от семейството се свързахме с "Liv Hospital" гр. Истанбул, Турция, където по тяхно искане изпратихме епикризата и видео как се движи детето. Проф. д-р Ердал Карайоз (ръководител на отдел Стволови клетки и регенеративна медицина) разгледа всичко и назначи лечение с вливки на стволови клетки, озонотерапия и физиотерапия, които могат да стопират прогреса на болестта.

За да се случи обаче това, Вики и родителите му трябва да заминат на 10.05.2022г. Първоначалната необходима сума, за да започне лечението е 19 600 евро, които за съжаление са крайно непосилна сума за нас. Тя включва - лекарски консултации, кръвни тестове, биопсия, 2 вливки на стволови клетки през 15 дни, 5 озонотерапия и 5 физиотерапии, както и престоя им в болницата. Сумата трябва да бъде преведена на болницата най-късно на 06.05.2022г.

Състоянието му ще бъде проследявано в рамките на един месец, след което лекарите ще преценят как да продължи лечението му. От семейството му открихме дарителска сметка, много познати се включиха в каузата на Вики, направиха страница и група във Фейсбук, където дори организираха базар за неговото лечение, но за съжаление средствата пристигат много бавно и почивните дни допълнително забавят нещата, а времето ни притиска. Молбата ми към Вас е да споделите историята на нашия малък ангел, защото никое дете не заслужава детството му да бъде помрачено от такава коварна болест! От името на семейството и на малкия Виктор искам да Ви изкажа огромна Благодарност!

Това е дарителската сметка на Вики, прикачам ви също снимки на офертите от болницата в Турция, както и снимки на нашия малък боец!"

Дарителска сметка:
IBAN: BG29RZBB91551014654082
BIC: RZBBGSF
Титуляр: Виктор Николаев Желев
PayPal: [email protected]