Младо семейство с бебе се нуждае от подкрепа, след като пожар отне дома им. Инцидентът е станал в пазарджишкото село Ивайло. Скоро след случката, в района започва кампания за подпомагане на потърпевшите. Местните жители се обръщат с апел за помощ към цяла България, информира NOVA.

Огънят най-вероятно е тръгнал от електрическата инсталация. Пламъците избухнали в неделя през нощта.

Да помогнем на Цветин - чакан дар за мама и татко

„Мъжът ми ме събуди. Станах, взех детето и излязохме веднага”, разказа Гергана Козарска. Жената изважда детето през прозореца на втория етаж, защото къщата се напълнила с дим, а пламъците са близо до тях. Съседите ѝ помогнали да слезе: „Единият дойде да вземе детето, другият ми подаде стълба, за да сляза. Благодарна съм на Господ, че ни спаси”, сподели още жената.

Съпругът ѝ обаче остава в огнения капан: „Ръката му изгоря. Лицето, гърба му също пострадаха. В момента е на домашно лечение”, каза още Гергана.

Бързата намеса на съседи и огнеборци спасява сградата, но вътре в нея почти всичко е изпепелено – от подовите настилки през оборудването и мебелите до дограмата. Младото семейство остава само с дрехите на гърба си. Доскоро и двамата били безработни. Освен на институциите, Гергана, съпругът и тяхната дъщеричката, разчитат изключително много на подкрепата и на добри хора.

От колко пари на месец се нуждае 3-членното семейство?

Десетки хора вече се отзовали на кампанията за набиране на средства в помощ на младото семейство. Родителите имат нужда не само от строителни материали, но и от дрехи, обзавеждане и електроуреди.

Сега пострадалата фамилия е намерила временен подслон у роднини, но не може да остане дълго при тях. Надеждата им е скоро да успеят да възстановят собствения си дом.

Ако желаете да помогнете, може да го направите като преведете пари по следната банкова сметка:
KBC Bank
IBAN BG03RZBB91551009262805
BIC RZBBBGSF
Гергана Кръстева Козарска 0896 320483

Източник: https://plovdivmedia.bg/